KAKO DA SPREČITE SIMPTOME ALERGIJE BEZ TABLETA: Ovo stavite u nos i odmah ćete prestati da kijate
Foto: Shutterstock

Neverovatno otkriće

KAKO DA SPREČITE SIMPTOME ALERGIJE BEZ TABLETA: Ovo stavite u nos i odmah ćete prestati da kijate

Život -

Proleće je teško podnošljiv period svima koji imaju alergiju na polen, ali jedan indijski lekar otkriva super trik kako da sprečite alergijsku kijavicu, piše Lepa &srećna

Simptomi za alergiju na polen su uglavnom kijanje, curenje iz nosa, kašalj, svrab u očima, umor i glavobolja. Za razliku od klasične prehlade, alergijska reakcija na polen može da traje nedeljama i mesecima, što onemogućava normalno funkcionisanje tokom proleća. Lekari su otkrili šta može da pomogne da bi se regulisali simptomi alergija, a da nisu tablete.

Stručnjaci ističu da napornu polensku kijavicu možete sprečiti ako unutar nosa namažete malo vazelina koji će sprečiti da polen nadraži sluzokožu. Takođe, savetuje se da kosu i garderobu operete svako veče kad dođete kući kako biste sprali polen, zatvarajte prozore tokom dana i nosite velike naočare za sunce. Ako ste alergični na polen, izbegavajte hranu poput šećera, prerađenih ugljenih hidrata, povrća, suncokretovog ulja i trans masti, jer njihov unos može dodatno pogoršati simptome alergije.

PROČITAJTE JOŠ:

OPASAN LEK PROTIV BOLOVA PIJE CELA SRBIJA

OVO JE ZNAK DA ĆETE U STAROSTI IMATI DEMENCIJU

5 ZNAKOVA DA SE U TELU RAZVIJA RAK DEBELOG CREVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track