DOBRO JE ZA ZDRAVLJE: Ponekad dozvolite sebi loše ponašanje
Foto: profimedia

PAŽNJA

DOBRO JE ZA ZDRAVLJE: Ponekad dozvolite sebi loše ponašanje

Život -

Prenosimo vam nekoliko saveta koji se baš i ne uklapaju u društveno prihvatljivo ponašanje, ali ako pronađete odgovarajuće mesto, izaberete pogodan trenutak i dozvolite sebi malo lošeg ponašanja, doprinećete poboljšanju zdravlja. I nemojte da vam pređe u naviku!

Ponekad nemojte da namestite krevet Nenamešten krevet izgleda neuredno, ali što se higijene tiče, mnogo je bolje da ostane neporavnat. Naime, vlažnost koja se tokom noći nagomila u dušeku lakše će ispariti ako je krevet nepokriven. Savršeno namešten krevet je pravo leglo za grinje. Sićušni insekti veličine 0,3 mm razmnožavaju se u toploj i vlažnoj klimi poput eksplozije.

foto: Profimedia

Slobodno popijte pivo "Sok od ječma" sadrži osim vitamina B, minerale i mikroelemente koji pozitivno deluju na nerve i mišiće. Bezalkoholno pivo je čak savršen napitak za oporavljanje posle treninga.

foto: Profimedia

Istresite nos Još kad smo bili mali učili su nas da nos ne brišemo rukavom, rukom, već da ga istresemo u papirnu maramicu. Ali istresanje nosa ne potiskuje sekret samo u maramicu već i u sinuse, što može da pogorša prehladu. Mnogo zdravija alternativa je da sekret blago uvlačite u nos, a kad je zgodno, isperete vodom...

Tračarite Nema osobe kojoj je po volji kad je drugi ogovaraju. Ali kod tračarenja nije sve tako loše. Trač je socijalni sistem upozorenja. Preko treće osobe možemo da saznamo da li je neko zloban ili je povučen - i da se zahvaljujući "pričama" držimo dalje od njega. Osim toga, tračarenje opušta.

foto: Profimedia

Vičite iz sveg glasa Besni ste kao ris i pokušavate da potisnete ljutnju? Potpuno pogrešan korak. Dranjem možete odmah da izbacite "paru iz ušiju", samo nemojte vikati na druge ljude. Otiđite na neku utakmicu ili koncert i vrištite do besvesti. Osim toga, vika smanjuje oslobađanje hormona kortizola, koji opterećuje srce, a pored toga i goji.

foto: Profimedia

Ne rukujte se Kad prilikom pozdravljanja drugoj osobi ne pružite ruku, to je stvarno nepristojno. S druge strane, šake su izuzetno povoljna teritorija za šetnju virusa, bakterija i gljivica. Ukoliko ne možete baš da izbegnete rukovanje, posle tog srdačnog čina obavezno operite ruke.

foto: Profimedia

Stavite noge na sto Ispružene noge na radnom stolu pravi su dar za leđa. Čak i ako šefu nije baš milo da vas vidi u toj pozi, trebalo bi ipak s vremena na vreme da stopala stavite na sto. Na taj način ćete osloboditi kičmene diskove i sprečiti pojavu bola u leđima. Zato češće pravite pauze - ustanite od stola, prošetajte nekoliko koraka i ispravite leđa.

(Kurir, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KUCOV NE MOŽE DA SMISLI VEGETARIJANCE! Evo kako reaguje kad mu povrće podmetnu pod nos!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track