ŠTA SE DOGAĐA U VAŠEM TELU AKO SU VAM STALNO TOPLE RUKE: Evo od koje bolesti postoji veliki rizik
Foto: Shutterstock

NIJE BEZAZLENO

ŠTA SE DOGAĐA U VAŠEM TELU AKO SU VAM STALNO TOPLE RUKE: Evo od koje bolesti postoji veliki rizik

Život -

Ako vam neko kaže da su vam ruke baš tople, verovatno ćete to zanemariti, a ne znate kakve posledice može da ima po vaše zdravlje, piše Lepa & srećna.

Kada su osobi često tople ruke, to može da ukazuje na nekoliko opasnih stanja, a jedan od njih je visoki krvni pritisak. Takođe, tople ruke mogu da ukazuju na celulitis, odnosno akutnu infekciju kože koju ćete lako prepoznati ako su ruke vrele, dlanovi se znoje i javlja se crvenilo. Ovo je, takođe, znak da se u telu javlja hronična upala, a najčešće je u pitanju reumatoidni artritis koji se ispoljava toplotom, bolovima u ručnom zglobu i prstima i teškom pokretanju šake.

Tople ruke ukazuju i na rizik od sindroma karpalnog tunela koji nastaje zbog pritiska nerva, a uzrokuju ga artritis, ciste, povrede i problemi sa štitnom žlezdom. Ovo stanje se ispoljava kada je ruka otečena, topla i slaba. Druge bolesti na koje upućuju tople ruke su periferna neuropatija, odnosno oštećenje nerva, bol u mišićima i kostima (fibromialgija) i bolno crvenilo na koži (eritromelalgija). Ako su vam često tople ruke, obratite se lekaru jer tako na vreme možete da sprečite bolest.

PROČITAJTE JOŠ:

OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO

OPASAN LEK PROTIV BOLOVA PIJE CELA SRBIJA

OVE POJAVE NA TELU UKAZUJU NA RAK PANKREASA

( Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track