Najnovije vesti

UZ ZMIJSKI OTROV DO 5 KILOGRAMA MANJE: Stručnjak tvrdi da će vas OVA dijeta PREPORODITI!
Foto: Profimedia

DIjeta

UZ ZMIJSKI OTROV DO 5 KILOGRAMA MANJE: Stručnjak tvrdi da će vas OVA dijeta PREPORODITI!

Zdravlje

Kanadski stručnjak Kol Robinson nedavno je savetovao da svako ko želi da izgubi kilogram treba da drži takozvanu "zmija" dijetu, koja ne samo što će učiniti da smršate, već leči sve - od dijabetesa do herpesa.

foto: Profimedia

Robinson tvrdi da će zmija dijeta promeniti sve što ste mislili da znate o ishrani i tome šta ljudsko telo može. Ovakav način ishrane podrazumeva da čovek trebada jede slično kao i zmija, čiji se obroci sastoje uglavnom od masti i proteina.

Takođe, još je jedna stavak ključna - zmija nakon svakog obroka pravi pauzu od 22 sata!

Pre nego što započnete sa ovakvom dijetom, treda da sprovedete 48-satni program u okviru kog će jedina stvar koju unosite u svoj organizam biti takozvani zmijski sok.

foto: Profimedia

Ovaj napitak se pravi od jednog litra vode, 2 kašičice roze (ili himalajske) soli i 2 kašičice zamene za so, a pije se kako biste svoj organizam očistili od nagomilanih toksina i oslobodile se zavisnosti od šećera.

Robinson tvrdi da je moguće da ćete povraćati od ovog napitka, ali da to ne treba da vas brine - jer znači da vaše telo počinje da se čisti.

Navodno ova dijeta može da vam pomogne da se otarasite 5 kilograma viška za 4 dana, ali da li je uopšte bezbedna? Američki stručnjak Eliza Sejvedž kaže da je reč o "stravičnoj ideji".

foto: Profimedia

"Ovo ne bih preporučila nikome, ne radi se o ozbiljnoj nauci", rekla je ona, a njena koleginica Alisa Ramzi dodaje:

"Gladovanje tokom 48 sati, a potom i na svaka 22 sata dovešće vas do toga da budete iscrpljeni i bez imalo života u sebi. Naravno, možete da izgubite određenu težinu, jer ćete unositi znatno manje kalorija nego inače, ali kada se jednom nakon toga prejedete - isti će se vratiti".

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...