DOKTORI SU MISLILI DA SAM PIJANA: Studentkinja (20) preživela 7 moždanih udara za 24 sata, jedva je ostala živa! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

NIJE NI SLUTILA

DOKTORI SU MISLILI DA SAM PIJANA: Studentkinja (20) preživela 7 moždanih udara za 24 sata, jedva je ostala živa! (VIDEO)

Život -

Studentkinja Luna Jarvis (20) navodno je pretrpela više od sedam moždanih udara u samo 24 sata.

Dugo je trebalo da uveri i profesore i doktore šta joj se dogodilo. Svi su joj rekli kako je premlada za tako nešto, a doktori su čak pomislili da je pijana.

Bilo je to jedne noći u dok je Luna, studentkinja filma i medija, bila s društvom. Kaže kako je odjednom osetila da joj leva strana lica trni, a to se ponovilo još nekoliko puta sledećeg dana. Pozlilo joj je kod kuće i hitno je prebačena u bolnicu, gde su doktori pomislili da je pijana. Tek je nakon nekoliko pretraga otkriveno da je devojka imala moždani udar.

"Pokušala sam da otvorim usta, ali nije išlo. Moje lice nije radilo, mozak mi je prekrio dim kao da odumire. To me poslalo u visine poput zmaja što ga deca puštaju. Bilo je zastrašujuće. Sve je počelo ujutru i odmah sam skoknula do doktora na fakultetu da vidim je li sve u redu. On tada nije primetio ništa čudno pa sam se ponašala normalno. Toliki su mi ljudi govorili da sam dobro, pa nisam imala ni izbora", ispričala je mlada Britanka.

Međutim, ubrzo su se simptomi vratili i pozvala je Hitnu pomoć.

"Kad su me pregledali, rekli su da ne nalaze ništa abnormalno te da je u mojim godinama nemoguće imati moždani udar", rekla je Luna, za koju su isprva mislili da je pijana sve dok se nije onesvestila. Kad se probudila, pored njenog kreveta je stajao prijatelj i nešto joj je govorio, ali ona nije mogla da ga razume.

“Dok sam bila u nesvesti, otkrili su da sam imala još jedan moždani udar pa su me priključili intravenozno. Posle sam saznala da me drug držao pri svesti i da sam mogla da umrem. Pripremili su operacijsku salu za slučaj da se stanje pogorša, ali jezivo je bilo to što su prognozirali da su mi šanse 50 posto za preživljavanje", kazala je medijima.

Doktori su objasnili da je Luna pretrpela ishemijski moždani udar, koji nastupa kad u mozgu nestane kiseonika i ostalih hranjivih materija. Uzrok može biti pušenje, visoki krvni pritisak, visoke vrednosti holesterola, dijabetes ili ekscesivan unos alkohola. Lunin mozak danas funkcioniše na 80 posto i uzimaće lijekove doživotno. Ipak, trudi se da živi normalno i ne odustaje od fakulteta.

Kurir.rs/Mirror, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track