Najnovije vesti

PROPUSTILI STE TRENING: EVO šta stručnjaci preporučuju! Uradite OVO i vaše telo neće osetiti razliku
Foto: Profimedia

ostanite u formi

PROPUSTILI STE TRENING: EVO šta stručnjaci preporučuju! Uradite OVO i vaše telo neće osetiti razliku

Zdravlje

Mnogo toga može da vas spreči da odete na trening, kao što je posao, bolest, porodične obaveze ili večera sa prijateljima – ali zbog toga ne trebate da osećate krivicu

foto: Profimedia

Lični trener Maks Veber objavio je na Instagramu šta trebate da radite, a šta ne ako propustite trening u teretani. Iako većina oseća krivicu zbog toga, Maks poručuje da se ne treba stresirati zbog toga, a ponajmanje trebate da kažnjavate sebe napornim treningom sledeći put kada odete u teretanu. Ako mislite da ćete preskakanjem treninga pokvariti rezultate i napredak, varate se.

"Biti ljudsko biće i živeti normalan život ispunjen istraživanjem, fitnesom, porodicom, prijateljima, radošću, karijerom i drugim stvarima znači to da ste svesvi da nećete uvek imati savršenu rutinu kada je o teretani reč. Naši životi nisu predvidivi jer nam se svima dešavaju neplanirane situacije zbog kojih ćemo nekad propustiti vežbanje. Da li je to vredno drame? Ne, nije", objasnio je Maks

foto: Shuttrestock

Personalni trener Liz Lečford objasnila je da zapravo treba da prođe više dana bez vežbanja kako bi vaše telo primetilo razliku. Nakon tri dana vaše telo neće primetiti razliku, ali nakon 10 počećete da gubite tonus. Nakon dve nedelje počećete da gubite mišićnu masu, a nakon tri imaćete značajno smanjenje aerobnih sposobnosti tokom aktivnosti kao što je trčanje.

foto: Profimedia

S toga, ako ste popustili jedan ili dva dana uzastopno vežbanje, nemojte da se izjedate i nervirate zbog toga. Vratite se u teretanu kad budete mogli.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...