Najnovije vesti

FEJSBUK JOJ JE SPASAO ŽIVOT: Doktori su je odbijali 3 puta, a onda je naletela na OVO i završila u suzama!
Foto: printscreen/9news

ŽALILA SE NA BOL

FEJSBUK JOJ JE SPASAO ŽIVOT: Doktori su je odbijali 3 puta, a onda je naletela na OVO i završila u suzama!

Zdravlje

Mari Amuru čitala je na Fejsbuku članak o mladoj ženi s dubokom venskom trombozom, tek da bi shvatila kako i ona ima iste simptome.

 

Ova devojka (28) nije bila bolesna. Barem ne za doktore opšte prakse koje je posetila tri puta kako bi se žalila na gubljenje daha i bol u levoj nozi.

 

Uzima kontracepcijske pilule odkad joj je sa 20 godina dijagnostifikovan policistični sindrom jajnika (POCS), te je uzimala steroide nakon komplikacija s naprsnućem ciste. Ništa od toga nije zvučalo dovoljno zabrinjavajuće za njenog doktora.

 

foto: Profimedia

"Nije mi čak ni pogledao nogu, a za gubitak daha rekao je da su krivi steroidi", rekla je Amuru medijima. Pokazalo se da je kombinacija kontracepcijskih tableta i steroida mogla ubiti devojku. Nakon čitanja teksta na internetu otišla je ravno drugom doktoru tražeći drugo mišljenje, te je saznala da joj je noga puna ugrušaka koji su se proširili do pluća.

 

"Doktori su mi rekli da imam masivnu plućnu emboliju te da umirem. Ludo je i pomisliti da da to nije bilo na Fejsbuku i da nisam pročitala mogla sam umreti od tih ugrušaka"; rekla je ova Australijanka.

 

Provela je nedelju dana u bolnici, pa je mesecima trpela inekcije za stanjivanje krvi pre nego što su joj prestali simptomi, no to nije bio posljednji put da je naišla na loše medicinske profesionalce. Zbog greške u porodilištu dobila je trombozu vene. Nažalost, hematolog joj je prepisao lek čija je nuspojava bila stvaranje ugrušaka dok se još uvek oporavljala od gotovo pa smrtonosne embolije. Ispričali su joj se i rekli kako "zaposleni" doktor nije još poslao njenu istoriju bolesti, no slučaj je ipak bio razlog za brigu. Ona se nada da će više medicinskih profesionalaca ubuduće navesti sve rizike povezane s receptima koje izdaju kako ljudi ne bi patili poput nje.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Printscreen/9news

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...