BOLNO GRLO, AKNE, OPEKOTINE... Med ima neverovatna svojstva za zdravlje i LEPOTU, koristite ga u ovih 6 situacija!
Foto: Profimedia

KORISNO

BOLNO GRLO, AKNE, OPEKOTINE... Med ima neverovatna svojstva za zdravlje i LEPOTU, koristite ga u ovih 6 situacija!

Život -

Med sadrži mnoga prirodna svojstva koja mogu pomoći vašem telu u borbi protiv bakterija i infekcija, kao i vratiti vlažnost vašoj koži te joj vratiti prirodan sjaj.

Ovi jednostavni trikovi s medom neće vam samo uštedeti novac, već će vam pojednostaviti mnoge svakodnevne situacije.

foto: Profimedia

Tretman protiv akni

Zbog svojih antimikrobnih svojstava i brojnih antioksidansa, med je odličan kao tretman za akne - pomaže koži da ozdravi i sprečava daljnje širenje i infekcije. Sve što morate napraviti je oprati lice, naneti malo meda na pamučni tufer i namazati zahvaćeno područje. Nakon 20 do 30 minuta isperite toplom vodom.

foto: Profimedia

Balzam za usne

Jednostavan lek za ispucale usne koji možete pripremiti sami. Ova varijanta bolja je od kupovne jer je potpuno prirodna, te nema nikakvih veštačkihsastojaka koji će umanjiti efekte meda.

Maska za kosu

Med je odličan sastojak u maskama za oštećenu kosu, jer na prirodan način vraća vlažnost. Možete pomešati pola šoljice meda s pola šoljice kokosovog ulja. Nanesite masku na mokru kosu i ostavite 10 -15 minuta, nakon toga isperite i uživajte u mekanoj kosi kojoj je vraćena prirodna vlažnost.

foto: profimedia

Lek za bolno grlo

Postoji mnogo načina na koje možete ublažiti grlobolju, ali med bi trebao biti vaš prvi izbor. Ne samo što ubija bakterije, nego će napraviti i glatki zaštiti sloj na vašem grlu. Možete ga pomešati s čajem i limunom, i prirodno se rešiti grlobolje.

foto: Shutterstock

Pomoć kod opekotina od Sunca

Uzmite jednu kašičicu meda i nanesite ga na zahvaćenu kožu. Med će pomoći koži da ozdravi te istodobno smanjiti verovatnoća guljenja kože. Ako želite ubrzati proces pomešajte med s malo aloa vere.

Prirodan lek protiv nesanice

Sirovi med povećava nivo melatonina u vašem telu. Kao rezultat vaše telo će se umiriti što će lakše dovesti do sna. Popijte pola čaše toplog mleka s 2 kašike meda, i to 3 dana u sedmici. To će vam pomoći da vratite san te u isto vreme smanjiti nivo stresa. Preporučljivo je da ovo radite pre stresnog dana kako bi se vaše telo bolje pripremilo na sve ono što vas čeka.

foto: Profimedia

Postoje li još neke situacije u kojima med koristite kao prirodan lek? Podelite u komentarima.

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track