ČISTE TELO OD OPASNIH OTROVA! OVA 2 PIĆA TREBA DA MEŠATE: Kako sprečiti opaku bolest metabolizma
Foto: Shutterstock

Neverovatno otkriće

ČISTE TELO OD OPASNIH OTROVA! OVA 2 PIĆA TREBA DA MEŠATE: Kako sprečiti opaku bolest metabolizma

Život -

Postoje osobe koje su rođene sa genetskom predispozicijom za metaboličke bolesti za koje ne postoji lek, ali ova dva pića mogu da otklone opasne otrove iz tela i sačuvaju zdravlje, piše Lepa & Srećna.

Postoji izreka da pića ne treba mešati, ali ova dva pića su definitivno izuzetak. Istraživanja su dokazala da crno vino i zeleni čaj sadrže epigalokatehin galat (EGCG) koji blokira toksične metabolite. Metaboliti su produkti metabolizma koji nisu štetni za telo sve dok ne metaboliziraju u jetri i tada postaju toksični. Za ovo stanje ne postoji lek i uglavnom su pacijenti ceo život na strogom režimu ishrane.

Nekontrolisana produkcija metabolita je toksična i može uzrokovati različite fizičke i duševne bolesti. Istraživači ističu da EGCG i taninska kiselina mogu da spreče delovanje opasnih metabolita, a samim tim smanje rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Ovo istraživanje naglašava da je možda ovo rešenje za razne degenerativne bolesti, genetske poremećaje, pa čak i karcinom. Zato ujutru slobodno uživajte u šolji zelenog čaja, a uveče se opustite uz čašu crnog vina.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO PRAKTIČNA ŽENA IZGLEDA U KUPAĆEM - TV VODITELJKA NATAŠA PAVLOVIĆ POKZALA ZANOSNO TELO

OVA ODEĆA BIĆE NAJVEĆI HIT U 2019. GODINI

KRALJICA ELIZABETA JE OVO STROGO ZABRANILA SVOJIM SNAJAMA

(Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track