Najnovije vesti

OVA BILJKA BESMRTNOSTI ĆE REŠITI SVE VAŠE MUKE: Čaj od ove travke snižava KRVNI PRITISAK, smanjuje HOLESTEROL, a kad je reč o STRESU...
Foto: Profimedia

LEKOVITA

OVA BILJKA BESMRTNOSTI ĆE REŠITI SVE VAŠE MUKE: Čaj od ove travke snižava KRVNI PRITISAK, smanjuje HOLESTEROL, a kad je reč o STRESU...

Zdravlje

Zeljasta biljka jiaogulan raste u Kini krije brojna lekovita svojstva jer deluje kao antioksidans.

 

Ksnim 1970-im japanski naučnici su počeli proučavati terapijske kvalitete jiaogulana. Ono što su otkrili je da je biljka kvalitetom vrlo slična ginsengu, funkcionira kao adaptogen i antioksidans, sadrži mnoge za zdravlje važne saponine, minerale u tragovima, aminokiseline, proteine i vitamine.

 

Zahvaljujući velikoj količini saponina (većoj nego u Ginsengu),  snižava krvni pritisak,  pomaže u reproduktivni sistemu, probavnom sistemu, imunološki sistem, mentalne funkcije i još mnogo toga.

 

Smanjuje holesterol, poboljšava metabolizam masti, smanjuje visinu masnoće u krvi. Iako je jako delotvoran u borbi protiv visokog holesterola i problema sa viškom kilograma, takođe može poboljšava probavu, čime se kod premršave osobe povećava apsorpcija hranjivih tvari i ona dobija na težini u obliku mišićne mase.

 

Jiaogulan stimuliše moždane funkcije, pomaže u regulaciji hormonalne funkcije u muškaraca i žena, pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Kao adaptogeni biljni tonik pruža telu da se odupre stresu, pomaže da se ublaže razne upala u organizmu, podiže imunitet, a zbog svojeg antiaging efekta u Kini ga nazivaju "biljkom besmrtnosti".

foto: Promo

Kurir.rs/Foto Profimedia

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...