KOJE BOLESTI NAPADAJU TELO AKO IMATE SALO NA STOMAKU: Veliki rizik za one koji se uvek goje u struku
Foto: Shutterstock

Sprečite iznenadnu smrt

KOJE BOLESTI NAPADAJU TELO AKO IMATE SALO NA STOMAKU: Veliki rizik za one koji se uvek goje u struku

Život -

Taloženje masnih naslaga u predelu struka i stomaka opasnije je nego gojenje u drugim delovima tela, a evo na koje bolesti sluti, piše Lepa & Srećna.

Ako se uvek gojite u stomaku ili struku, stručnjaci ističu da je to abnormalno taloženje masti i da vas telo upozorava na bolest. Ovakav tip gojenja mnogo je rizičniji od, na primer, masnih naslaga u predelu kukova ili drugih delova tela. Taloženje masti na stomaku povećava rizik od insulinske rezistencije, dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i nekih vrsta karcinoma.

Lekari ističu da treba izmeriti struk, pa muškarci koji imaju više od 94 cm u struku treba hitno da smršaju, a žene sa većim obimom struka od 88 cm treba što pre da idu na dijetu. Nutricionisti napominju da ćete skinuti salo sa stomaka i struka ako izbegavate rafinisani šećer u kombinaciji sa ugljenim hidratima (hleb, keks, slatkiši, torte i kolači). Stručnjaci savetuju da treba da započnete dan sa zdravim protenima (kaša ili smuti sa orašastim plodovima, poširana jaja), kao i da zdrave proteine jedete za užinu.

PROČITAJTE JOŠ:

KADA OVO SAZNATE, JEŠĆETE BELI LUK SVAKI DAN

KAŠIČICA OVOG ZAČINA BRIŠE CELULIT SA BUTINA

OVA ŽENA IZGUBILA JE 40 KG, A OVA DIJETA ĆE VAS ODUŠEVITI

Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track