ODMAH POGLEDAJTE U PRSTE NA RUKAMA! Ako ovo vidite, preti vam smrtonosna bolest
Foto: Shutterstock

Opasan znak na telu

ODMAH POGLEDAJTE U PRSTE NA RUKAMA! Ako ovo vidite, preti vam smrtonosna bolest

Život -

Karcinom prostate je bolest koja ugrožava sve više muškaraca, a ukoliko vidite ovo na svojoj ruci, rizik od oboljenja je povećan, piše Lepa & Srećna.

Simptomi koji ukazuju na rak prostate su: često mokrenje, bol tokom mokrenja, krv u urinu, naglo mršavljenje i osećaj da je bešika konstantno puna. Međutim, malo ko zna da na ovu bolest može ukazati i veličina prstiju na rukama. Muškarci koji imaju veći domali prst od kažiprsta imaju veći rizik da obole od karcinoma prostate, pokazuju istraživanja. Takođe, istraživanja pokazuju da se za osobe koje imaju drastično duži kažiprst rizik od karcinoma prostate povećava za 33 odsto.

Naučnici ističu da je u hormonima veza između karcinoma prostate i veličine prstiju, odnosno u količini testesterona. Ukoliko ovo primetite na svojim rukama, ne paničite, jer nauka nije dala konačan zaključajk ove studije. Ako imate duži kažiprst ili domali prst, ne znači da se bolest pojavila, već je to znak da treba obratiti pažnju na simptome koji mogu ukazivati na problem sa prostatom.

PROČITAJTE JOŠ:

JEDITE OVU JEFTINU HRANU ZA DORUČAK I SALO ĆE BRZO NESTATI KAKO DA ZNATE DA TELU NEDOSTAJE GVOŽĐE PROTRLJALI SU PARČE KROMPIRA PO TELU I DOGODILO SE ČUDO

Kurir.rs/Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track