Najnovije vesti

NE MORATE DA SE ODRIČETE HRANE KOJU OBOŽAVATE: Ako želite da smršate zapamtite ovaj BROJ!
Foto: Profimedia

EFIKASNO

NE MORATE DA SE ODRIČETE HRANE KOJU OBOŽAVATE: Ako želite da smršate zapamtite ovaj BROJ!

Zdravlje

Na vašu sreću, nedavno istraživanje otkrilo je učinkovit i potpuno bezbolan način na koji se možete rešiti kilograma, a koji uopše ne zahteva promenu vaše ishrane.

Jednostavno ograničite unos hrane na period od 10 do 12 sati. Drugim rečima, ako ste doručak pojeli oko 8 sati, neka vaš zadnji obrok toga dana bude negde između 18 i 20 sati.

foto: Profimedia

Kako ova metoda deluje?

Istraživači u ovoj studiji najpre su promatrali navike svojih ispitanika i otkrili kako većina unosi hranu tokom 15 sati, što je gotovo sve vreme koje su budni. No kada su ispitanici ograničili unos hrane na 10 do 12 sati (bez promena u ishrani), tokom 16 nedelja izgubili su u proseku 3 kilograma, imali više energije i bolje spavali. Najbolje od svega, taj efekat trajao je godinu dana!

Najjednostavnije objašnjenje glasi: Ako ograničite razdoblje u kom jedete za 3 do 5 sati, na kraju ćete unositi manje hrane jer ste ranije prestali da jedete. Ako uveče uz gledanje televizora često posežete za keksima ili ostalim grickalicama, izbegavanje hrane nakon 20 sati eliminisaćete prazne kalorije i nagle promene nivoa šećera u krvi koje bi slatkiši i grickalice izazvali. Takođe, produženje perioda koji ne unosimo hranu tokom noći pozitivno će uticati na cirkadijalni ritam, što će poboljšati vaš san i metabolizam.

foto: Profimedia

Kurir.rs/finirecepti.net, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...