ZNATE LI DA STE VI KRIVI ZA IRITANTNE BUBULJICE NA LEĐIMA? Bole kao đavo, a evo kako da ih se REŠITE!
Foto: Profimedia

SAVET ZA KOŽU

ZNATE LI DA STE VI KRIVI ZA IRITANTNE BUBULJICE NA LEĐIMA? Bole kao đavo, a evo kako da ih se REŠITE!

Život -

Nošenje majica bez rukava i kupaćih kostima nije prijatno kada imate bubuljice po leđima

Ništa gore nego kad ne možete da nosite ono što želite samo zato što se par bubuljica pojavilo na vašim leđima, a neke od njih znaju i da bole kao đavo.

Zbog toga što je gušća mreža žlezdi koje proizvode masnoću koncentrisana na ovim delovima tela i čini ga podložnijim aknama. Ovo su samo neki od razloga zašto vam se na leđima i ramenima pojavljuju dosadne bubuljice i kako da to sprečite.

foto: Profimedia

Balzam za kosu

To što želite da budete čisti i da održavate higijenu može zapravo da znači i pojavu akni. Kada ispirate masnoću sa vaše kose i temena ona se lepi za kožu tela i vaša leđa i tako zatvara pore.Isperite vaše telo nakon pranja kose kako biste to izbegli ili ne ispirajte šampon niz vaša leđa.

Sportski grudnjak

Odlični su kao podrška grudima dok trenirate, ali isto tako zadržavaju znoj na vašoj koži i zatvaraju pore. Materijal može da dovede do iritacije i upala na koži kioje rezultiraju pojavom akni. Nosite sportske grudnjake od prirodnih materijala u kojima koža može da diše.

foto: Profimedia

Prljavi sunđeri i mrežice za kupanje

Mokri sunđer je idealno mesto za razvoj bakterija. Zamenite ga na svakih par nedelja, a čim primetite promenu boje, mirisa ili buđ na njemu bacite ga u smeće.

Promena hormona

Hormonske promene utiču i na pojavu akni na leđima ne samo na licu. Neposredno pred menstruaciju progesteron i testosteron se povećavaju i dolazi do pojave bubuljica. Razlog pojave akni na licu u PMS može da bude isti i za one na vašim leđima.

Dobro čistite kožu

Na tržištu možete da nađete sredstva namenjena čišćenju akni sa tela, ne sa lica. Koristite četku za leđa koju ćete menjati s vremena na vreme i dobro sredstvo protiv bubuljica namenjeno specijalno za telo. Koristite sredstva za kupanje, li i za negu koja su antibakterijska i koja čiste pore. Veoma je važno da kada očistite pore tretirate mesto antibakterisjkim sredstvom kako biste izbegli iritaciju i infekciju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Womenshealthmag, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track