Najnovije vesti

AKO OVO VIDITE NA PRSTU, PRETI VAM SMRTONOSNA BOLEST PLUĆA: Odmah pogledate u svoje prste
Foto: Shutterstock

Tajni simptom za opaku bolest

AKO OVO VIDITE NA PRSTU, PRETI VAM SMRTONOSNA BOLEST PLUĆA: Odmah pogledate u svoje prste

Zdravlje

Simptomi karcinoma pluća, nažalost, najčešće se ne pojavljuju dok bolest ne napreduje, a malo ko zna da ovaj znak na prstu može da ukazuje na ovo opasno oboljenje, piše Lepa i srećna

 

Kada se oboljenje razvije javljaju se simptomi poput neprestanog kašlja, infekcija, iskašljavanja krvi, nedostatak daha, bol u plućima, konstantan umor, gubitak apetita i naglo mršavljenje. Stručnjaci ističu da se kod 3 od 10 osoba koje su obolele od raka pluća pojavila određena promena na prstima. Naime, krajevi prstiju i noktiju povećavaju se i postaju zakrivljeni.

 

Ova deformacija nastaje kroz tri faze - prvo, osnova nokta postaje mekša, a koža pored nokta se sija, zatim, vrhovi noktiju postaju čudno zakrivljeni, a treća faza podrazumeva da se povećavaju krajevi prstiju i moguće je da se značajno istaknu kosti kod zgloba na prstu i članka. Tumor stvara određene hemikalije i remeti rad hormona, pa se krajevi prstiju povećavaju jer se u njima zadržava više krvi nego što bi trebalo. Ovaj simptom može da ukazuje i na neka druga, manje opasna oboljenja, ali ako ga primetite, odmah idite kod lekara.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

NAJLEPŠE CIPELE NA INSTAGRAMU ZA JESEN 2018. GODINE

 

5 ZNAKOVA KOJE TELO ŠALJE KADA NAS NAPADNE SMRTONOSNA BOLEST

 

OVO POJEDITE PRE RUČKA I POSTAĆETE MNOGO MRŠAVIJI

 

 

(Kurir.rs / Lepa&srećna / Foto:Shutterstock)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...