Najnovije vesti

STAVILA JE STOPALA U LEDENU KUPKU: Kada čujete zašto, uradićete isto! Ovo su SVE dobrobiti za ZDRAVLJE!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE I VI

STAVILA JE STOPALA U LEDENU KUPKU: Kada čujete zašto, uradićete isto! Ovo su SVE dobrobiti za ZDRAVLJE!

Zdravlje

Kada se čovek razboli, ne hrani se pravilno, kada je stalno podložan stresu, smanjuje se zaštitna funkcija organizma za čiji je oporavak potrebno duže vreme.

 

Ako želite da oačate svoj imunitet u najkraćem vremenu, probajte ovu metodu. Možda nije najprijatnija, ali je veoma efikasna.

 

Sipajte u lavor hladnu vodu i dodajte nekoliko kockica leda. Vode treba da bude toliko da pokrije zglobove. Spustite noge u vodu na 10 do 15 sekundi. Ako mislite da ovo vreme izgleda kao večnost, skrenite misli, gledajući televizor ili slušajući muziku. Nakon 15 sekundi obrišite noge, obujte tople vunene čarape i lezite u krevet. Kada osetite da ste se zagrejali, možete skinuti čarape.

 

foto: profimedia


Ovakvu ledenu kupku za stopala preporučuje svojim pacijentima doktor medicinskih nauka, osnivač kineziterapije Sergej Bubnovskij. Da biste ojačali imunitet na ovaj način, dovoljno je svakodnevno ponavljati ovu proceduru pre spavanja. Za vreme prehlade ili gripa, ovakve kupke možete ponavljati na svaka četiri sata. Nemojte misliti da će se na ovaj način vaše stanje pogoršati, naprotiv, imuni sistem će odreagovati na stres i biće u stanju da se brže izbori sa bolešću.

NAPOMENA:

 

Ne zaboravite, pre početka bilo kog lečenja, treba da konsultujete svog lekara.

 

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...