TINA JEDE SAMO VOĆE, A ZUBE JE PRESTALA DA PERE PRE 2 GODINE: Otišla je na stomatološki pregled, a zubarka je ostala u potpunom ŠOKU! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

ŽIVI ŽIVOT NA SVOJ NAČIN

TINA JEDE SAMO VOĆE, A ZUBE JE PRESTALA DA PERE PRE 2 GODINE: Otišla je na stomatološki pregled, a zubarka je ostala u potpunom ŠOKU! (FOTO)

Život -

Tina Stoklosa (39) je bila uspešna u karijeri, ali nije bila zadovoljna činjenicom da je još uvek singl i da mora stalno da se bori sa svojom prekomernom težinom.

"Stalno sam imala napade gladi. Bila sam na raznim dijetama, ali svejedno nisam gubila kilograme i iz godine u godinu sam se osećala sve bespomoćnije. Dok sam tražila recept za zeleni smuti, slučajno sam na Internetu našla devojku koja se hranila isključivo voćem", ispričala je Tina je u jednom intervjuu kako je otkrila frukturijanstvo.

"Posle sam našla celu grupu fruktarijanaca. Većina njih izgledala je neverovatno zdravo i imali su toliko energije da su neki odlučili da se bave sportovima izdržljivosti", rekla je.

Tina je tako odlučila da isproba taj način života na nedelju dana. Od te prve nedelje prošle su tri godine Ne pere zube već dve godine i danas živi sa svojim verenikom (koji je takođe frukturijanac) na Baliju. Godinu dana nakon promene ishrane odlučila je da prestane da pere zube. Smatra da njen način ishrane ruši društvene norme i ideje – a svakodnevno pranje zuba je jedno od njih. Iako ona i njen verenik konzumiraju svaki dan puno voćnog šećera, oboje su se pre dve godine odrekli četkice za zube. Sigurni su da im vlakna iz voća čiste zube na prirodan način.

"Kad sam nakon tri godine išla na rutinski pregled zuba, moja zubarka je pozvala još dvojicu kolega da im pokaže moje zube. Bili su u toliko sjajnom stanju da su ostali šokirani", otkrila je.

Trenutno Tina i njen verenik putuju svetom kako bi otkrivali razne vrste voća iz različitih zemalja. Svoja otkrića objavljuju na društvenim mrežama i tvrde da ovakav način ishrane sprečava rak i depresiju. S druge strane, lekari upozoravaju da takve izjave frukturijanaca ne smemo uzimati zdravo za gotovo, odnosno da su uglavnom neutemeljene i netačne.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track