Najnovije vesti

OTKRILA NA VREME

SVAKI DAN JE GLEDATE NA RTS-U, A SAD JE OTKRILA DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Danas nisam voditeljka Dnevnika... (VIDEO)

Zdravlje

Voditeljka Javnog servisa Ivona Pantelić otkrila je u martu ove godine da boluje od kancera dojke, nakon čega je operisana na Institutu za onkologiju.

 

Ona je javno saopštila da je uz pomoć mobilnog mamografa saznala da boluje od teške bolesti i apelovala na žene da odu da se preventivno pregledaju.

 

Ivona trenutno ide na hemoterapiju i dobro se oseća, a na konferenciji koja je organizovana u okviru kampanje "Rak je izlečiv" ispričala je kako izgledala njena borba sa opakom bolešću.

 

„Svi me znate kao voditeljku Dnevnika. Danas nisam ovde u svojstvu voditeljke, već pacijentkinje“, rekla je Ivona Pantelić na početku svog obraćanja na konferenciji za medije kampanje „Rak je izlečiv“, koja je održana u Galeriji RTS-a.

 

Istakla je da dijagnoza ne znači i smrtnu presudu i da je najvažnije otkriti bolest na vreme.

 

„Imala sam sreće i zahvalna sam što su moje koleginice iz RTS-a bile uporne da odem, da iskoristim mogućnost i obavim preventivni pregled – jer je zbog nacionalne kampanje protiv raka, koju vodi RTS, mobilni mamograf bio u martu ovde, ispred naše zgrade u Aberdarevoj“, navela je Pantelićeva.

 

Ivona je navela je nakon pregleda u mamografu upućena na kontrolni ultrazvuk, koji je pokazao da ima rak dojke, a da se nakon toga podvrgla operaciji i sada prima hemoterapiju.

 

„Sa hemoterapijom može da se živi“, istakla je voditeljka, pozivajući sve žene da izdvoje vreme, priključe se akciji i obave preventivni pregled.

 

Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...