Najnovije vesti

OBORITE VISOK PRITISAK U 5 KORAKA: Zaboravite lekove, ovo je najbolje protiv hipertenzije
Foto: Shutterstock

IZLEČITE HIPERTENZIJU

OBORITE VISOK PRITISAK U 5 KORAKA: Zaboravite lekove, ovo je najbolje protiv hipertenzije

Zdravlje

Svi koji u dužem periodu imaju pritisak viši od 140 sa 90 imaju visok pritisak, odnosno pate od hipertenzije, piše Lepa & Srećna.

Oboleli od hipertenzije obično se dele u dve kategorije - oni kod kojih nije jasan uzrok i oni kod kojih je ustanovljen uzrok povišenog priitska. Nasledni faktori i životni stil dva su glavna razloga zbog kojih obolevamo od visokog pritiska. I dok na prvi ne možemo da utičemo, drugi je potpuno pod našom kontrolom.

Zato se borba sa visokim pritiskom prvo vodi na tom terenu, kroz pet jednostavnih koraka. Za početak, smanjite so u ishrani. Zamenite ih drugim začinima u jelima koje kuvate kod kuće, a na gotovim obrocima uvek proveravajte sadržaj soli. Zatim, povećajte količinu voća i povrća, ojačajte organizam vitaminima i mineralima, a pritom ćete unositi manje visokokalorične hrane. Treće, oslobodite se viška kilograma - smanjite unos slatkiša i masnih jela. Četvrto, izbegavajte alkoholna pića i, peto, pojačajte fizičku aktivnost.

Imajte na umu da samo 30 minuta brze šetnje, četiri puta nedeljno, može da značajno obori krvni pritisak i održi zdravlje srca.

PROČITAJTE JOŠ:

I VI IMATE REPTILSKI MOZAK, EVO KAKO DA GA OPUŠTATE

ČUDESNI ČAJ OBARA ŠEĆER I TOPI KILOGRAME

OVAJ NAPITAK LEČI STRES I DEPRESIJU: Evo ko ne sme da pije kakao

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...