LEKOVITI NAPITAK IDEALAN ZA HLADNE DANE: Koji vam čaj odgovara
Foto: Shutterstock

GREJE TELO

LEKOVITI NAPITAK IDEALAN ZA HLADNE DANE: Koji vam čaj odgovara

Život -

Oni koji imaju krvnu grupu A treba da piju čaj od majčine dušice, dok pripadnicima nulte krvne grupe prija napitak od đumbira

Veliki izbor čajeva često nas stavlja u nedoumicu koji da izaberemo i koji je za nas najbolji.

Stručnjaci kažu da se vrsta ovog napitka može birati i po krvnoj grupi koju imate. Evo njihovih preporuka...

Krvna grupa 0 Osobe koje imaju nultu krvnu grupu su "mesni" tipovi i trebalo bi da izbegavaju mleko, mahunarke i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, često ih muči želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju ovim osobama su oni od đumbira, žen-šena, kao i zeleni čaj.

Krvna grupa A To su veoma emotivne i analitične osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti hormona stresa, kortizola. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim ispijanjem odgovarajućeg čaja. Oni idealni za njih su čaj od cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja i mešavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, gojenju, letargiji, hroničnom umoru i nemirnom snu. Imaju otporan metabolizam, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu od ešerihije koli. Trebalo bi da piju organski zeleni čaj i mešavinu od zove, žalfije i majčine dušice.

Krvna grupa AB Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Idealan izbor čajeva za njih su mešavina zelenog čaja i mente, kao i napici od pirinča. Za muškarce sa krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive i mente.

(Kurir, Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track