STAVITE OVU LEKOVITU BILJKU U VODU PREKO NOĆI: Uzimajte je 30 minuta pre doručka i pucaćete od ZDRAVLJA! Reguliše nivo šećera u krvi, rad creva i probleme sa kožom
Foto: Profimedia

VEKOVIMA SE KORISTI

STAVITE OVU LEKOVITU BILJKU U VODU PREKO NOĆI: Uzimajte je 30 minuta pre doručka i pucaćete od ZDRAVLJA! Reguliše nivo šećera u krvi, rad creva i probleme sa kožom

Život -

Bamija je jedna od najzdravijih namirnica koja se vekovima koristi u lekovite svrhe. Može se jesti u mnogim oblicima kao što su kuvana, pasirana, pržena ili konzervisana.

Bamija sadrži 7.6 grama ugljenih hidrata, 80 mikrograma folne kiseline, 2 grama proteina, 3 grama prehrambenih vlakana, 21 miligrama vitamina C i 60 miligrama magnezijuma i jako malo kalorija.

foto: Profimedia

Recept:

Stavite bamiju u čašu i prelijte mlakom vodom i pustite da odstoji preko noći. Konzumirati pola sata pre doručka. Ovaj recept će kontrolisati nivo šećera u krvi i poboljšati vam celokupno zdravlje.

Zvanična istraživanja potvrdila su da redovno konzumiranje bamije smanjuje rizik od nastanka bubrežnih bolesti, posebno uzrokovanih dijabetesom. S obzirom na to da je prebogata dijetetskim vlaknima, pospešuje zdravlje debelog creva, ali i čitavog probavnog trakta. A važan pratilac vitamin A doprinosi očuvanju zdravlja celokupne sluzokože ovih organa, kao i njihovo normalno funkcionisanje.

Može se koristiti i kao maska za lice

Od bamije može da se napravi izvanredna maska za lice. Šaku povrća (količinu odredite sami) skuvati u vodi dok ne omekša u potpunosti, potom izgnječiti, sačekati da se ohladi i naneti na lice. Nakon pet minuta lice se ispere. Dobro upućeni tvrde da je efekat njenog delovanja vidljiv odmah.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Aura.ba/Novosti, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track