Najnovije vesti

DR SAVA KNEŽEVIĆ: Zima je pravo vreme za estetske korekcije
Foto: Shutterstock

POPRAVITE SVE NEPRAVILNOSTI

DR SAVA KNEŽEVIĆ: Zima je pravo vreme za estetske korekcije

Zdravlje

Ako se pitate da li su hladni dani dobri za zahvate na licu i telu, odgovor stručnjaka je da su idealni, a koji su najpopularniji kod nas i u svetu, objašnjava akademik regenerativne, antiejdžing i estetske medicine Sava Knežević

 

Iako u našoj zemlji postoji uvreženo mišljenje da se estetskim korekcijama podvrgavaju isključivo pripadnice lepšeg pola, praksa pokazuje potpuno drugačiji rezultat. I muškarci, baš kao i žene, žele da ulepšaju svoj izgled, a koliko je važno da ni jedni ni drugi ne preteraju i pronađu idealan balans, otkriva akademik regenerativne, antiejdžing i estetske medicine Sava Knežević, koji je specijalizovao estetsku medicinu na prestižnom francuskom univerzitetu "Žak le Koz" iz Pariza. Inače, zimske mesece treba iskoristiti za estetske korekcije jer su hladni dani idealni za zahvate i dozvoljavaju da čak i najlepši ljudi na svetu poprave nepravilnosti koje eventualno imaju.

 

foto: Privatna Arhiva


Koji je najpopularniji neinvazivni tretman za zaustavljanje vremena?
- Definitivno je to mezoterapija jer traje 10 minuta, nema bola, a rezultati su vidljivi odmah. To je takozvani "lunch time tretman", gde se ubacuje kompleks vitamina, aminokiseline, hijaluronske kiseline, kolagena, elastina, peptida...

 

Da li ove tretmane koriste isključivo poznati ili su rasprostranjeni i među onima koji se ne bave javnim poslom?
- Odavno je ovo postala svakodnevica svih naših sugrađana. Zašto ne bismo starili sa stilom i bez bora? Ali, opet, naravno, ukoliko mi to želimo, a ne zato što je to trend ili neko želi da mi tako izgledamo.

 

Koliko pacijenti insistiraju na kopiranju tretmana koje su videli da koriste njihovi idoli?
- Pacijenti mogu da imaju idole u muzici, zabavi, lajfstajlu, ali ne i u estetici. Mogu da teže nekome, ali kopiranje tuđeg izgleda isto je kao i kopiranje originalne slike. Cilj je biti original, a ne odlična kopija.

 

S obzirom na to da radite i u inostranstvu, koliko se razlikuju tretmani i zahtevi pacijenata u odnosu na Srbiju?
- Kada pričamo o inostranstvu, moram reći da se to veoma razlikuje, ako pričamo o arapskim pacijentkinjama u Dubaiju, tu je trend u lepoti na istaknutim oblinama, većim usnama, naglašenim jagodicama itd. Ako pričamo o pacijentkinjama u Švajcarskoj, korekcije su minimalne i jedva vidljive, mogu slobodno reći samo malo osveženje. Tako da praksa je pokazala da što je toplija država, to su veća eksperimentisanja u izgledu.

 

Estetski zahvati su sve popularniji i među muškarcima, kakva su vaša iskustva?
- Što se njih tiče, gotovo 50% mojih pacijenata su muškarci, tako i treba da bude. Imaju isto pravo kao i žene da koriguju ono što žele. Samo bih se držao minimalnih korekcija, da ne bi došlo do efiminizacije izgleda.

 

Svedoci smo mnogih nesrazmernih korekcija volumena usana, da li postoje razlike u tehnici kod žena i muškaraca?
- Ovo je tema o kojoj stalno govorim, muško je muško, žensko je žensko. Ženske konture su oble, cirkularne, skladne i nežne. Dok muške tehnike rada su u naznačavanju uglova, kubast-kockast izgled, naznačavanje mišića, usne moraju biti korigovane bez volumena, već samo konturisanje...

 

(Ksenija Konić, Foto: Shutterstock)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...