MELISA ŽELELA DA SE UBIJE, KOSA JOJ JE OPADALA, A DOKTORI SU HTELI DA JE PROGLASE LUDOM: Nije znala da ima ovu BOLEST, a za sve su krivi SILIKONI! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

STRAŠNO

MELISA ŽELELA DA SE UBIJE, KOSA JOJ JE OPADALA, A DOKTORI SU HTELI DA JE PROGLASE LUDOM: Nije znala da ima ovu BOLEST, a za sve su krivi SILIKONI! (FOTO)

Život -

Melisa Džordž (28), lični trener i model iz Australije, godinama je trpela bolove, osećala strašan umor, a čak je imala i suicidalne misli. Verovala je da je to zbog implantata, ali doktori su je uveravali kako je to nemoguće.

Nije mogla da spavati, jede, a imala je i probleme s disanjem. Doktori su hteli da je proglase psihički bolesnom jer su verovali kako je s njom fizički zapravo sve u redu. Njene patnje počele su 2015. godine kada je povećala grudi. Tada nije znala niti je ikada čula da postoji - bolest implantata dojke (BII). Kaže da je godinama patila, a doktori su joj se smejali.

Osećala je bolove u telu, nije mogla da se fokusira, gubila je pamćenje, kosa joj je postajala sve ređa. Pet puta je završila u bolnici zbog napada teskobe. Međutim, svako testiranje u bolnici bilo je negativno. Kaže da je potrošila gotovo 10.000 dolara na razne stručnjake, ali sve što je od njih dobila bili su lekovi čiji zadatak je bio da umanje tegobe.

"Ljudi su me stalno ispitivali kako to da sam opet bolesna. Ja sam se pak svako jutro budila i za mene je to već postalo normalno, i naučila sam da živim s tim. Najteži simptomi bili su mi teskoba i depresija, uništili su mi život. Razmišljala sam čak o samoubistvu. Mislila sam da ću poludeti. Osećala sam da mi se telo gasi, a niko nije mogao da mi pomogne. Moj um i telo preuzeli su toksični implantati", rekla je.

Na jednoj grupi na društvenim mrežama pronašla je grupu u kojoj su žene govorile o sličnim iskustvima nakon stavljanja umetaka u grudi. Shvatila je da nije luda i nije sama. Na kraju je dogovorila sa svojim doktorom da joj izvadi strana tela.

"Imala sam sreće što je moj hirurg verovao da bolest implantata dojke postoji, iako možda nije službeno priznata. Ostalo osoblje u bolnici nikada nije čulo za tu bolest. Morala sam ih edukujem o tome", ispričala je Melisa.

Godine nakon umetanja implantata ostavile su traga na njenim društvenim odnosima kao i na karijeri. Godinama je bila stalno umorna i nezainteresovana pa je, kaže, izgubila mnogo prijatelja, posao te priliku za izgradnjom karijere.

Podelila je svoju priču na Instagramu kako bi pomogla drugim ženama koje se nađu u sličnoj situaciji. Želi da se to prepozna i bude medicinski priznata bolest.

"Veličina dojki ne čini vas boljom osobom ili više ženom. To ne znači apsolutno ništa, ali, svi mi živimo u svetu taštine", rekla je ona na kraju.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track