VRATILA SE SA ODMORA SLEPA I BEZ BUBREGA! Dramatična ispovest devojke posle veselja s drugaricama: Okrivila mafiju za sve pa pokazala kako će da izgleda OSTATAK NJENOG ŽIVOTA! (VIDEO)
Foto: Youtube screenshot

PAKAO

VRATILA SE SA ODMORA SLEPA I BEZ BUBREGA! Dramatična ispovest devojke posle veselja s drugaricama: Okrivila mafiju za sve pa pokazala kako će da izgleda OSTATAK NJENOG ŽIVOTA! (VIDEO)

Život -

Hana Pauvel posle jednog ludog noćnog provoda sa drugaricama na Zakintosu 2016. godine bila je sigurna da je muči mamurluk. Međutim, ispostavilo se da je reč o trovanju metanolom, zbog čega su joj otkazali bubrezi, te je i oslepela.

Naime, devojke su u jednom kafiću pile votku, nakon čega se Hana požalila na malaksalost. Ubrzo je počela i da povraćala. Ujutru, nastao je opšti haos kada je doznala ozbiljnost situacije. Misleći da su isključena svetla, predložila je društvu da razgrnu zavese.

"Mislila sam da se šale (rekli su joj da su zavese već razgrnute) pa sam ustala i uključila svetla. Tad sam počela da paničim, jer sam shvatila da apsolutno ništa ne vidim", prisećala se ona.

Engleskinju su odmah prebacili u bolnicu na ostrvu, a potom su je prebacili u jednu veću na kopnu. Bila je toliko zbunjena da je sve vreme buncala da je oteta.

"Nije mi bilo jasno zašto ne vidim. Mislila sam da mi je nešto oko očiju, oko glave. Sećam se da sam bila čudna na telefonu s tatom. Govorio mi je da ne brinem i da stiže, ali veza se prekidala. Potom sam sakrila telefon ispod pazuha jer sam mislila da će mi ga uzeti".

Testovi u bolnici potvrdili su da se Hana otrovala metanolom, umešanim u votku. Njene prijateljice koje su pile istu votku imale su želudačne grčeve i mučninu, ali bez ozbiljnijih posledica.

foto: Youtube screenshot

"Očigledno mafija nabavlja metanol i onda to vlasnicima barova prodaju za male pare, a oni onda to mešaju s pićem u kafiću. Ali kao mušterija ne sumnjate da u flaši skupe votke nije ono što piše na etiketi. Otrov se nalazi u originalnim bocama, nemate razloga da mislite da nešto nije u redu. Jedino što su takva pića 'kraća', toče se manje, a jača je koncentracija alkohola. Ali jako je opasna", objasnila je ona svojevremeno.

Od nesrećnog događa prošle su tri godine. Niko još uvek nije odgovarao za njenu nesreću.

Nakon nekoliko nedelja od stravičnog događaja vratila se kući, ali tek je onda počelo navikavanje na novi život u kojem ne vidi, odnosno vidi jako slabo. Zbog otkazivanja bubrega bila je 18 meseci na dijalizi sve dok njena majka nije postala spremna da joj donira bubreg. Hana kaže da je od toga da apsolutno ništa ne vidi došla do "jako zamagljenog vida". Međutim, još uvek se bori sa snalaženjem i ne može sve da uradi sama. Nada se da će joj odobriti psa vodiča kako bi bila manje zavisna od drugih.

foto: Youtube screenshot

Ona veruje da se otrovni alkohol još uvek prodaje u poznatim turističkim mestima poput Zakintosa.

Svakoga dana, ona uči da živi u mraku, jer će u njemu verovatno provesti ostatak života.

Kurir.rs/BBC/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja