PRVI PUT JE ZAPALIO CIGARETU SA 4 GODINE, A U 66. JE DOBIO RAK PLUĆA: Muškarac sam sebi napisao umrlicu, bio je okoreli pušač, pa je pred kraj života sve shvatio!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

PRVI PUT JE ZAPALIO CIGARETU SA 4 GODINE, A U 66. JE DOBIO RAK PLUĆA: Muškarac sam sebi napisao umrlicu, bio je okoreli pušač, pa je pred kraj života sve shvatio!

Život -

Džofri Turner iz Njujorka umro je u svojoj 66. godini od raka pluća, a sam je sebi napisao umrlicu, koja je zaintrigirala svet.

Muškarac je imao petoro dece, a onda je shvatio da je zbog cigareta mnogo izgubio.

"Ja sam bio idiot koji je svakoga dana donosio istu glupu odluku, dan za danom, više puta dnevno. Bio sam pušač i, premda sam znao da bi me to moglo ubiti, odabrao sam da lažem samog sebe", napisao je čovek sam sebi na umrlici.

On je takođe napisao kako mu ta navika ništa nije donela osim bacanja novca, narušavanja zdravlja i opraštanja od svoje porodice.

Njegova ćerka Sara ispričala je kako je njen otac sa samo 2 godine krao majci cigarete iz torbice, a počeo je da puši sa 4. Odluku da prestane doneo je devedesetih kada se oženio Sarinom majkom, koja je rekla da nikada neće biti sa pušačem.

Tri meseca nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća, čovek je preminuo. Pre svoje smrti, zamolio je da se umesto cveća i venaca na njegovoj sahrani sav novac donira u humanitarne svrhe za istraživanje raka.

"Ako ste pušač, prestanite odmah - život vam od toga zavisi, a time i sreća vaših bližnjih. Zapamtite, život je lep, ne dopustite da ode u dim", zaključio je Tarner na svojoj umrlici.

Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, pušenje cigareta uzrokuje više od 480.000 smrtnih slučajeva u SAD svake godine. Pušenje je glavni uzročnik prerane smrti u svetu.

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track