KAKO DA IZBACITE OPASNE OTROVE IZ PLUĆA: svakog dana popijte ovaj čaj i sprečite ozbiljnu bolest
Foto: Shutterstock

Čišćenje organa

KAKO DA IZBACITE OPASNE OTROVE IZ PLUĆA: svakog dana popijte ovaj čaj i sprečite ozbiljnu bolest

Život -

Ceo organizam ima sposobnost da sam sebe detoksikuje, pa tako i pluća, piše Lovesensa.

Pluća udasima i izdasima utiču na filtriranje ugljen dioksida, plesni, toksina i alergena u vazduhu, ali ponekad ovom važnom organu treba pomoći uravnoteženom ishranom.

Pored kašlja, jedan od znakova da je plućima potreban detoks jeste i apneja, odnosno ispuštanje glasnih zvukova tokom spavanja. Stručnjaci ističu da kod problema sa hrkanjem pomaže inhalacija sa himalajskom soli. Stavite himalajsku so u proključalu vodu, a zatim se inhalirajte parom i pročistite disajne puteve.

Za detoksikaciju pluća preporučuje se začinjena hrana, oporog ukusa, kao i namirnice blagih tekstura. Hrana koja pomaže kod čišćenja pluća od toksina: semenke crnog kima, senf, repa, rotkvica, vasabi i kajenski biber. Za detoksikaciju pluća napravite čaj od kajenskog bibera tako što u 1,5 litar vode iseckate koren đumbira od 10 cm i stavite da se kuva. Kad voda provri smanjite vatru i dodajte 2 kašičice kurkume u prahu, pa ostavite 5 minuta da se krčka, a zatim slonite sa vatre. Dodajte u čaj 1/4 kašičice kajenskog bibera i sok od 2 isceđena limuna.

PROČITAJTE JOŠ:

AKO PRE SPAVANJA POPIJETE OVAJ NAPITAK, BRZO ĆETE SKINUTI MASNE NASLAGE

3 NAJBOLJA PRIRODNA LEKA PROTIV NADIMANJA STOMAKAKAKO

ŽENA U MENOPAUZI MOŽE DA SMANJI STRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track