SPREČITE OPASNE BOLESTI U MENOPAUZI: evo koja 3 čaja treba da pije svaka zrela žena
Foto: Shutterstock

Prirodni lek protiv ženskih oboljenja

SPREČITE OPASNE BOLESTI U MENOPAUZI: evo koja 3 čaja treba da pije svaka zrela žena

Život -

Menopauza je životni period kod žena u kojem se menja hormonska ravnoteža i izostaje menstrualni ciklus, ali ovo stanje donosi i broje neprijatne simptome i rizik od različitih oboljenja, piše Lovesensa.

Čaj od konopljike preporučuje se u periodu perimenopauze i vrlo je efikasan u regulisanju talasa vrućine i smanjuje bolove u grudima). Ova biljka u sebi sadrži progesteron, pa je odlična u uspostavljanju hormonske ravnoteže. Konopljika se ne preporučuje onima koji uzimaju hormonsku terapiju povodom začeća, imaju karcinom dojke ili Parkinsonovu bolest.Crvena detelina pomaže kod valunga i reguliše noćno znojenje kod žena u menopauzi. Takođe, ova biljka je odlična za smanjenje visokog pritiska, čuva zdravlje kostiju i jača imunitet.

Crvena detelina sadrži fitoestrogen koji pomaže da uspostavimo hormonalni balans. Tokom 2009. gopdine dokazano je da zeleni čaj jača strukturu kostiju i smanjuje rizik od preloma, naročito kod žena koje su ušle u menopauzu. Zeleni čaj sadrži antioksidante, kofein i EGCG (epigalokatehin galat). EGCG ubrzava metabolizam, sprečava taloženje masnih naslaga i podstiče mršavljenje. Zeleni čaj treba da izbegavaju osobe koje imaju problem sa nesanicom. Sve navedene čajeve pripremate na isti način, tako što u šolju vruće vode sipate kašičicu biljnog čaja.

PROČITAJTE JOŠ:

OVAJ NAPITAK POMAŽE DA IZBACIMO IZ PLUĆA OPASNE OTROVE

PRE JELA POJEDITE OVO VOĆE I KILOGRAMI ĆE NESTATI

VEŽBA KOJA SPREČAVA OPASNE BOLESTI U MENOPAUZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja