Najnovije vesti

JEZIK MU JE BUKVALNO SPRŽILO GAZIRANO PIĆE: Nesrećni čovek podelio svoje iskustvo na Fejsbuku, JEZIV PRIZOR! (FOTO)
Foto: Profimedia

ugrozio sebi zdravlje

JEZIK MU JE BUKVALNO SPRŽILO GAZIRANO PIĆE: Nesrećni čovek podelio svoje iskustvo na Fejsbuku, JEZIV PRIZOR! (FOTO)

Zdravlje

Svakodnevni nedostatak energije ljudi nadoknađuju unosom energetskih napitaka, a kada se u tome pretera, posledice mogu biti štetne i po zdravlje. 

 

Iako pomažu da se savlada umor, dopune baterije, pa i razbude nas u trenutku slabe koncentracije, ovakve vrste napitaka imaju i mnogo negativnih efekata na naš organizam. 

 

Den Rojals dolazi iz Australije, a trenutno živi u Aziji gde radi kao učitelj. Imao je običaj da popije 5 do 6 energetskih napitaka kako bi izgurao dan. Tada je primetio da mu se pojavljuju plikovi po jeziku i da se koža ljušti. Uplašen, otišao je kod zubara.

foto: Printscreen Facebook

- Ko pije energetske napitke? Navučen je na njih? Možda biste trebali opet da razmislite... Sve do skoro kada sam počeo da pijem 5 do 6 na dan zbog nedostatka energije za podučavanje dece. Perem zube svakoga dana, otišao sam kod lekara i bum! Otkrio sam da su hemikalije iz ovih pića krive za ovo... Bukvalno su mi jele jezik - napisao je nesrećni čovek na svom Fejsbuk profilu. 

 

Ono što kažu stručnjaci, to je da energetski napici mogu da dovedu do predoziranja kofeinom, mučnine, visokog krvnog pritiska i smrti. Visok nivo kofeina dovodi i do smanjenja insulinske rezistencije i time do dijabetesa tipa 2. Zubari takođe upozoravaju da velike količine šećera i kiseline u energetskim napicima mogu da oštete zube.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Tiphero.com / Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...