I NATAŠA KOVAČEVIĆ PODRŽALA ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Izlaz uvek postoji, samo treba potražiti pomoć!
Foto: Kurir

I NATAŠA KOVAČEVIĆ PODRŽALA ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Izlaz uvek postoji, samo treba potražiti pomoć!

Život -

Odlazak kod psihologa ili psihoterapeuta za mnoge je teška odluka, pa zbog toga često odlučuju da sami sebi prepišu terapiju i na svoju ruku uzimaju lekove za koje misle da će im pomoći. Ali to je velika greška, jer u trenucima kada osećamo da je naše mentalno zdravlje ugroženo, potrebno je da potražimo profesionalnu pomoć

Mnoge poznate ličnosti su odlučile da se uključe u kampanju za podizanje svesti o mentalnom zdravlju, a među njima je i naša košarkarica Nataša Kovačević, koja poručuje da ne smemo da se predamo, već da potražimo pomoć.

Činjenica je da su građani nedovoljno obavešteni o važnosti obraćanja stručnim licima za pomoć, da postoje brojni “mitovi” o bolnici „Dr Laza Lazarević“, da ogroman broj građana uzima lekove za smirenje bez konsultacije s lekarom, što često rezultira zanemarivanjem poremećaja koji s vremenom može da dovede do težih stanja. Upravo zato, kompanija Adria Media Group odlučila je da podrži kampanju klinike „Dr Laza Lazarević“ koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, kako bismo građanima Srbije pomogli da prepoznaju simptome mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja, da shvate zašto je važno da ne pokušavaju da sakriju problem i kome da se obrate za stručnu pomoć.

Milica Mandić poručuje da, koliko god mislili da izlaza nema, on uvek postoji, samo je potrebno da potražimo pomoć.

Klinika „Dr Laza Lazarević“ otvorila je Centar za mentalno zdravlje na 20. spratu Beograđanke, u kojem svi koji to žele mogu da razgovaraju sa psiholozima, psihijatrima i socijalnim radnicima, i to potpuno besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track