Najnovije vesti

KAD SAM SE PORODILA, UZELI SU MI SINA NA 24 SATA: Reči glavne sestre su mi ODZVANJALE U GLAVI, a kad su mi ga vratili, ZANEMELA SAM OD TUGE
Foto: Printceen/Facebook

sindromom Traher-Kolins

KAD SAM SE PORODILA, UZELI SU MI SINA NA 24 SATA: Reči glavne sestre su mi ODZVANJALE U GLAVI, a kad su mi ga vratili, ZANEMELA SAM OD TUGE

Zdravlje

Luis Herio Hit je dečak koga svi znaju kao Luis legenda. Ovaj dečačić rođen je u Brajtonu u Velikoj Britaniji, i to sa sindromom Traher-Kolins. U pitanju je redak sindom koji utiče na razvoj kostiju i tkiva lica, i često rezultuje fizičkim deformitetima.

 

Karli Heriot (31), mama ovog malog heroja, rodila je Luisa februara 2015. godine. Do samog porođaja nije znala da joj dete boluje od bilo čega, a kamoli od ovako retkog sindroma. Kako kaže, odmah nakon porođaja, bebu su odneli iz sobe, uz komentar "Nešto nije u redu sa detetom".

 

Nesrećna Karli posle toga je provela 24 sata u totalnom neznanju, nemajući predstavu šta se dešava sa njenim sinom.

 

Trudnoća je protekla kao po loju i nije bilo nikakvih nagoveštaja da bilo šta nije u redu. A onda, na porođaju, glavna sestra je prokomentarisala da je lice mog sina "malo čudno" i odnela ga - kaže Karli.

Kada su joj sina vratili, objasnili su joj i od čega boluje.

- Bila sam uplašena, ljuta, besna, zbunjena. A onda sam ga uzela u ruke i odmah se stvorila ta veza među nama. Shvatila sam da sam mu ja majka i da je moja uloga da ga štitim i tako je i dan danas - kaže Karli.

Ona danas vodi blog o životu sa ovim retkim sindromom. Luis je na svet došao sa mnogo poremećaja. Mora da diše kroz cevčice, uši su mu deformisane i nema srednje uho, a deo problema sa sluhom moći će da sredi tek posle devete godine, kada mu kosti lobanje ojačaju.

- Dešava mi se da mi dobace da mi je dete čudovište i da mi stranci mrtvi hladni prilaze i pitaju šta mi nije u redu sa detetom. U početku me je to pogađalo, sad sam naučila da blokiram sve te komentare. Jedini cilj mi je da Luisu bude dobro i da živi u što je većoj meri moguće kao sasvim prosečan dečak - kaže ona.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...