SVI KOJI SU PROČITALI ZAVRŠILI SU U SUZAMA: Devojka (35) napisala sebi umrlicu nekoliko dana pre SMRTI od surove bolesti, njene reči su BOLNE!
Foto: Printscreen/Instagram

EMOTIVNO

SVI KOJI SU PROČITALI ZAVRŠILI SU U SUZAMA: Devojka (35) napisala sebi umrlicu nekoliko dana pre SMRTI od surove bolesti, njene reči su BOLNE!

Život -

Bejli Džin Mateson imala je samo 35 godina kada je 5. aprila preminula od leiomiosarkoma, raka mekog tkiva u abdomenu.

Kada joj je bolest dijagnostifikovana pre dvije i po godine, doktori su joj dali svega 12 meseci života, no ona je čudom preživela i nije htela da se podvrgne hemoterapiji.

Ipak, ona je osetila da se bliži kraj njenog života, pa je napisala sebi umrlicu neposredno pred smrt.

"Mojim roditeljima, hvala vam što ste podržavali mene i moje odluke tokom života. Sećam se da je mama uvek govorila kako je gubitak deteta nešto najgore što se može dogoditi roditelju. Moji roditelji pružili su mi najveću podršku kada sam odlučila da se ne podvrgnem hemoterapiji i proživim ostatak života onako kako sam smatrala da treba. Znam koliko je teško bilo gledati kako sam prekinula lečenje i pustila prirodi da se pobrine za mene. Oboje vas volim još više zbog toga", poručila je Bejli roditeljima.

Nadalje je zahvalila i prijateljima, čiju je brigu i posvećenost kao jedinica bez braće i sestara cenila dvostruko.

"Nisam mislila da mogu toliko da volim svoje prijatelje. Vi ste mi ovo teško razdoblje svojom bezrezervnom ljubavlju i potporom učinili podnošljivijim i mirnijim", dodala je.

Zatim je Bailey spomenula svojega partnera Brenta, kog je upoznala samo tri meseca pre šokantne dijagnoze.

"Nisi imao pojma u šta si se uvalio kada si mi se toga dana javio. Nisam mogla da poželim boljeg muškarca koji će biti uz me u svim pustolovinama, na svim kontrolama, i u smehu i u suzama. Ti si prekrasna osoba i svako u čijem si životu srećan je čovek. Volim te više nego što možeš da zamisliš", napisala je ona.

"Ne uzimajte sitnice tako ozbiljno i živite malo", poručila je hrabra Bejli na samom kraju.

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track