Najnovije vesti

STAVILA JE BELI LUK U DOMAĆI MED! 7 DANA GA JE DRŽALA NA TAMNOM MESTU: Uzimala je sirup kašiku dnevno NEDELJU DANA na prazan stomak, njeno telo JOJ JE BILO ZAHVALNO (RECEPT)
Foto: Profimedia

Prirodan recept

STAVILA JE BELI LUK U DOMAĆI MED! 7 DANA GA JE DRŽALA NA TAMNOM MESTU: Uzimala je sirup kašiku dnevno NEDELJU DANA na prazan stomak, njeno telo JOJ JE BILO ZAHVALNO (RECEPT)

Zdravlje

Nutricionisti smatraju da se beli luk mora jesti sirov kako bismo od njega imali koristi. Kako biste se izlečili i osnažili jedući beli luk, napravite od njega lek koji je prijatan za degustaciju.

 

Ako pomešate beli luk i med, pa ovu smesu budete konzumirali 7 dana znatno ćete poboljšati svoje zdravlje i suzbiti razvoj bolesti:

foto: Profimedia

1. Beli luk i med na prazan želudac poboljšavaju cirkulaciju krvi (sprečava trombozu i proširene vene).

 

2. Reguliše krvni pritisak

 

3. Uravnotežava nivo lošeg holesterola u krvi (beli luk provereno čisti krv)

 

4. Smanjuje upalne procese (poboljšava zdravlje kod artritisa, zadržavanja tečnosti u organizmu i leči bolesti mišića).

 

5. Jača imuni sistem (štiti od virusa i bakterija).

 

6. Bori se protiv kašlja (Ako je kašalj uzrokovan bakterijama ili virusom, nema ništa bolje od meda i belog luka. Ovo će brzo smanjiti iritaciju grla, stimulišući oslobađanje sluzi).

 

7. Ubrzava oporavak od gripe i prehlade.

foto: Shutterstock

Recept

Potrebno je:
- 35 grama meda (domaćeg);
- 10 čena belog luka;
 - staklena tegla sa poklopcem.

 

Priprema:
Beli luk očistiti pa iseckati sitno. Sipati med u staklenu posudu i prebaciti tamo beli luk. Poklopiti odgovarajućim poklopcem i čuvati 1 nedelju na tamnom mestu. Nakon sedam dana dobićete prirodni lek koji je jedan od najzdravijih lekova na svetu.

 

Uzima se po 1 kašika dnevno, ujutru na prazan stomak.

 

Sirup se može razblažiti toplom vodom. Lek se uzima 7 dana bez prekida, pa se dve nedelje pravi pauza i onda se još jedna nedelja se koristi ovaj lek.

 

foto: profimedia

Kurir.rs/Stil/foto Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...