Najnovije vesti

JEDNO JAJE JE ŠTETNO KAO 5 CIGARETA?! Veganka napravila HAOS na društvenim mrežama jer misli da je KAJGANA GORA OD PUŠENJA!
Foto: Profimedia

neverovatno

JEDNO JAJE JE ŠTETNO KAO 5 CIGARETA?! Veganka napravila HAOS na društvenim mrežama jer misli da je KAJGANA GORA OD PUŠENJA!

Zdravlje

Nije tajna da je pušenje jedno od najgorih stvari koje možete činiti po vaše zdravlje. Iako nauka tvrdi suprotno, jedna blogerka- vegan, tvrdi da postoji nešto gore od pušenja čime narušavate zdravlje organizma, a to je kozumiranje jaja.

 

foto: Profimedia

U nedavnom postu na Tviteru ova veganka je napisala:

 

"Ako pojedete jedno jaje isto je kao da ste popušili pet cigareta. Žumanca su prepuna holesterola. Jedno jaje osrednje veličine sadrži 186 mg holesterola što je 62 odsto više od preporučene dnevne količine. Kozumiranje jaja je gore od pušenja", napisala je ona.

Mnogi korisnici Tvitera su ovu tvrdnju dočekali s velikom dozom skepticizma i postavili joj razna pitanja.

 

Viktorija Tejlor dijetetičarka je jednom prilikom rekla da se ranije smatralo da treba da ograničimo unos jaja u organizam na tri do četiri nedeljno baš zbog holesterola.

 

foto: Profimedia

"Žumanca su tu problem. Ipak nova istraživanja tvrde da na zdrave ljude, holesterol koji se nalazi u hrani kao što su jaja, ne može da utiče na holesterol u krvi. Gore posledice po organizam imaju masne kiseline koje se nazlaze u maslacu i masnom mesu", zaključila je ona.

 

Savremena istraživanja čak tvrde da konzumiranje i jednog jajeta na dan ne povećava rizik od srčanih oboljenja kod zdravih osoba.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...