DEČAK (6) SE DANIMA ŽALIO NA GLAVOBOLJU: Lekar ga je poslao kući s pogrešnom dijagnozom, a onda ga je OPAKA BOLEST prikovala za krevet (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

za dlaku izbegao smrt

DEČAK (6) SE DANIMA ŽALIO NA GLAVOBOLJU: Lekar ga je poslao kući s pogrešnom dijagnozom, a onda ga je OPAKA BOLEST prikovala za krevet (FOTO)

Život -

Šestogodišnji Hanter Barker iz Teksasa žalio se na glavobolju i temperaturu, a lekar je njegovoj majci rekao da je verovatno u pitanju virus koji će brzo proći.

Nekoliko dana kasnije je dobio osip i počeo da povraća, a mama ga je odvela u bolnicu. Lekari su joj rekli kako ima neizlečivu streptokoku, koja je kasnije prešla u sepsu. Takođe, rekli su i da je stigao taman na vreme. Da je došao samo dan kasnije u bolnicu, mogao je da umre.

"Mislila sam da nije ništa ozbiljno. Probudio se i rekao da ga boli glava, a ja sam mislila da to koristi kao izgovor, kako ne bi morao da ide u školu. Kada smo došli u bolnicu stanje mu se dodatno pogoršalo. Lekar je pitao zašto su mu usne plave. Tada sam se smrzla", rekla je mama dečaka.

Imao je Streptokoke grupe A. To je bakterija koja živi na sluzokoži gornjih disajnih puteva, a može se pronaći i sluzokoži mokraćnog sistema, ali i na koži. S obzirom na to da se Hanter nije lečio na vreme, razvila se sepsa. Sepsa je najozbiljnija posledica bakterijske infekcije, a često ljudi od nje umiru. Češća je kod male dece i starijih ljudi, a kada se ne leči može se pogoršati. Simptomi su: temperatura, bol u donjem delu stomaka, glavobolja i otežano disanje.

Kurir.rs / Daily mail / Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track