MEDICINSKO ČUDO! LEKARI NISU VEROVALI ŠTA VIDE: Žena bila trudna 46 godina, doktori ostali nemi od šoka kad su izvadili bebu iz njenog stomaka! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

Skamenila se

MEDICINSKO ČUDO! LEKARI NISU VEROVALI ŠTA VIDE: Žena bila trudna 46 godina, doktori ostali nemi od šoka kad su izvadili bebu iz njenog stomaka! (VIDEO)

Život -

Slučaj Zahre Abutalib uz Maroka jedan je od najneverovatnijih u istoriji medicine.

Zahra je 1955. godine, osetila bolove i počela je da se porađa u malom selu nadomak Kazablanke. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Ona je potom prebačena u bolnicu gde je trebalo da se konačno porodii gde bi bila pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je videla kako je jedna mlada devojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobegla iz bolnice.

foto: Pritnscreen

Iako je trpela jezive bolove danima, Zehra se nije vraćala u bolnicu. Ipak, jednog dana bolovi su naprasno prestali i Zehra je, verujući u marokanski mit "uspavane bebe", koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Decenije su prošle i beba se nije rodila. Zahra je u međuvremenu usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, jaki bolovi su se vratili, ali lekari nisu imali adekvatno objašnjenje. Doktor Taibi Kvazani verovao je da je Zahrin stomak bio natečen usled tumora na jajnicima i poslao ju je na snimanje.

foto: Pritnscreen

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. Unutar Zahrinog stomaka nalazio se plod deteta koji se skamenio.

Mrtva beba, koja je bila u Zahrinom organizmu 46 godina, uspešno je

operacijom odstranjena. Njen beg iz bolnice pre 46 godina joj je verovatno spasao život. Da je tada operisana, kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, doktori bi sigurno presekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dete pozicionirano i izazvali bi unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo po majku i dete.

Kurir.rs/Foto Pritnscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track