Najnovije vesti

BELI LUK JE PREVENCIJA ZA RAK, ALI STALNO PRAVIMO GREŠKU KAD GA JEDEMO! Ovako ubijate njegova ZDRAVA SVOJSTVA i ne postižete NIŠTA!
Foto: Profimedia

ISKORISTITE GA NAJBOLJE

BELI LUK JE PREVENCIJA ZA RAK, ALI STALNO PRAVIMO GREŠKU KAD GA JEDEMO! Ovako ubijate njegova ZDRAVA SVOJSTVA i ne postižete NIŠTA!

Zdravlje

Odmah "bacate" beli luk u šerpu čim ga očistite? Greška.

Najbolji način da dobijete sve antikancerogene sastojke iz luka jeste da ga iseckate na sitne komadice, te da sačekate minimum 15 minuta pre nego što ga skuvate.

foto: Profimedia

Zašto?

Upravo je to vreme potrebno enzimu koji se nalazi u luku da se pomeša i deluje u kombinaciji sa ostalim sastojcima luka i tako proizvede alicin.

Alicin je sastojak koji se povezuje sa prevencijom kancera, a nagla zagrejanost upravo uništava ovaj enzim od kog nastaje alicin.

Zato je najbolje da sačekate 10 do 15 minuta pre nego što ga skuvate.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...