Najnovije vesti

DOBRO SE OZNOJITE I BUDITE ZDRAVI: Stručnjaci savetuju kako da uništite TOKSINE iz TELA!
Foto: Shutterstock

Sprečite neželjene procese u organizmu

DOBRO SE OZNOJITE I BUDITE ZDRAVI: Stručnjaci savetuju kako da uništite TOKSINE iz TELA!

Zdravlje

Znojenje predstavlja važan prirodan proces koji omogućava telu da ostane sveže.

Stručnjaci veruju da znojenje doprinosi celokupnom zdravlju tako što eliminiše toksine iz tela

Reguliše temperaturu

Kada poraste telesna temperatura, telo se automatski oslobađa znoja kako bi se lakše ohladilo. To kontroliše autonomni nervni sistem, koji se ne može svesno kontrolisati. Međutim, emocije poput ljutnje, straha, nervoze i teskobe takođe mogu da prouzrokuju znojenje.

foto: Profimedia

Smanjuje infekcije kože

Ekrine žlezde luče antimikrobni peptid nazvan dermcidin, koji pomaže da se smanji broj održivih bakterija na površini kože, što doprinosi smanjenju rizika od nastanka kožnih infekcija.

Nedavna studija otkrila je da osobama koje pate od atopijskog dermatitisa, koji je povezan s virusnim i bakterijskim infekcijama kože, može da nedostaje dermcidin u znoju, čime se smanjuje sposobnost kože da se bori s infekcijom.

Pomaže u uklanjanju toksina

Koža eliminiše toksine iz tela, kao što to rade bubrezi, jetra i debelo crevo. To je najveći organ ljudskog tela kroz koji prolaze nečistoće u obliku znoja.

Smanjuje rizik od nastanka bubrežnog kamenca

Osobe koje vežbaju više se znoje i izbacuju višak soli. So ne odlazi u bubrege, gde se zbog toga razvija bubrežni kamenac. Oni koji više vežbaju piju i više vode, što doprinosi smanjenom riziku od nastanka bubrežnog kamenca.

foto: Shutterstock

Kurir.rs, Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...