Ne odustaje od borbe

MANEKENKA SE PROBUDILA SA UTRNULOM RUKOM! Sonji su lekari rekli da je ANKSIOZNOST! 5 sati kasnije bila je PARALIZOVANA!

Život -

Dizajnerica i bivša manekenka Sonja Vera (46) jednog jutra 2017. probudila se sa utrnulom rukom, za koju nije ni slutila da će joj promeniti život. Mislila je da je imala srčani udar i otišla je u bolnicu, ali su joj tamo rekli da dspava i da je to posledica anksioznosti.

Međutim, ispostavilo se da je savet doktora bio loš. Kad se probudila nakon pet sati, šokirala se. Bila je paralizovana od grudi prema dolje, ali nije odmah paničila jer je mislila da je prolazno. Nadala se da će ponovnim odlaskom u bolnicu sve rešiti.

foto: Profimedia

Doktori su je poslali na razne preglede i dijagnostifikovali su joj neurološki poremećaj - transverzalni mijelitis. On pogađa središnji nervni sistem i rezultira upalom leđne moždine.

Šest meseci je boravila u bolnici. Davali su joj steroide da smanji upalu, primala je imunoglobulinske transfuzije i išla na fizioterapiju. Međutim, doktori su joj rekli da nema lijeka za neurološki poremećaj i da više nikada neće moći hodati.

foto: Pritnscreen/Instagram

Ipak, Sonja se ne predaje. Uverena je da će kad tad stati na noge. Svakodnevno vežba u bazenu, prati novosti vezane za njenu bolest, a nedavno je pronašla i klinička ispitivanja za epiduralni stimulator.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track