DR NESTOROVIĆ: Korona virus ne napada žene, deca skoro uopšte ne obolevaju
Foto: Printscreen

ocena stručnjaka

DR NESTOROVIĆ: Korona virus ne napada žene, deca skoro uopšte ne obolevaju

Život -

Dečji pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović rekao je da će koronavirus sigurno stići i u Srbiju.

On je naveo da se razboli se svaka šesta osoba, dok je kod gripa taj procenat obolelih mnogo veći, i da su retki zabeleženi primeri da su deca obolela od ovog virusa.

"Deca skoro uopšte ne obolevaju, bio je jedan slučaj u Vijetnamu, beba od tri meseca, par slučajeva. Pogledao sam statistiku zdravlja u Kini, gotovo gotovo da nema umrlih ispod 60 godina, pri tome se prepolovio broj umrlih od januara, što se očekuje. Dve stvari su interesantno, nemate navedenu nacionalnost tih ljudi.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, na udaru su najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima, a na pitanje da li je istina da žene ne spadaju u kritičnu grupu, dr Nestorović odgovara: "Žene obično ne oboljevaju, i smrtnost je niska".

Doktor Nestorović je, takođe, rekao da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog specifične situacije sa širenjem virusa u Italiji.

"Italijanska epidemija je čudna - teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere. Izgleda da je virus stigao iz bolnice. Svi koji su umrli u Italiji, svi su bili stariji ljudi, jedna žena odolela od karcinoma i muškarci. Vrlo je interesantno svi su muškarci. Uglavnom umiru srednovečni, stariji muškarci", rekao je one on.

Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, dr Nestorović odgovara potvrdno.

"Virus će sigurno stići", tvrdi doktor ua Prvu TV.

foto: Printscreen

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track