OČISTITE ORGANIZAM SLANOM VODOM! Stari NARODNI lek za detoksikaciju creva i jačanje imunitet, evo kako se priprema i dozira
Foto: Shutterstock

čuvajte zdravlje

OČISTITE ORGANIZAM SLANOM VODOM! Stari NARODNI lek za detoksikaciju creva i jačanje imunitet, evo kako se priprema i dozira

Život -

Za normalno funkcionisanje i detoksikaciju creva neophodna je izbalansirana ishrana bogata vlaknima. Ipak, kao mala pomoć može poslužiti stari lek - domaći fiziološki rastvor, odnosno slana voda.

Prema određenim granama alternativne medicine, slana voda pomaže pri detoksikaciju creva i normalizaciji digestivnog sistema.

Kako pripremiti "fiziološki rastvor" za čišćenje creva u kućnim uslovima:

Potrebna vam je morska so (siva ili himalajska), ali ne jodirana i filtrirana (prokuvana) voda. Ne koristite toplu vodu, već vodu sobne temperature.

Biće vam potreban i limunov sok koji će neutralisati ukus soli i obezbediti veću dozu vitamina.

Priprema:

U litarsku staklenu teglu sipajte filtriranu vodu i dodajte 2,5 kašičice soli. Dodajte 3 kašike limunovog soka, pa zatvorite teglu i mućkajte dok se so ne rastvori.

Dobijeni rastvor treba popiti u toku jednog dana postepeno. Tokom detoksikacije odmarajte i nežno msirajte stomak kružnim pokretima u pravcu kazaljke na satu.

Preporučuje se da jedete hranu koja blagotvorno deluje na crevnu mikrofloru, kao što su mlečni proizvodi, brokoli, mekinje, integralne žitarice, vože i povrće. Izbegavajte masno meso, mesne prerađevine, začinjenu i ljutu hranu, prženo i alkoholna pića.

Napomena: Pre konzumiranje ovog rastvora konsultujte se sa svojim lekarom. Rastvor treba da izbegavaju osobe sa visokim krvnim pritiskom i oni koji imaju gastritis ili drugi problem sa želucem.

foto: Profimedia

kurir.rs/sensa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track