NA KOLENU SE POJAVILA TAČKICA, MISLILA JE DA SVE U REDU: Da se javila lekarima samo malo kasnije, završilo bi se KOBNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

javila se na vreme

NA KOLENU SE POJAVILA TAČKICA, MISLILA JE DA SVE U REDU: Da se javila lekarima samo malo kasnije, završilo bi se KOBNO!

Život -

Instruktorka plesa Moli Grej (29) iz Stoksfilda u Velikoj Britaniji je na kolenu primetila mladež. Mislila je da to nije ništa ozbiljno, ali su je posavetovali da ipak poseti lekara i proveri o čemu se radi. Ono što je trebalo da bude samo rutinska poseta lekaru, pretvorilo se u noćnu moru.

Dok se odmarala na Filipinima sa suprugom, primetila je tačkicu na kolenu prvi put. To je bilo decembra 2019. godine. Ta crna tačkica nije izgledala kao nešto što bi trebalo da je zabrine jer je živela aktivan i zdrav, sportski život.

Posmatrala je mladež duže vreme i posle nekoliko meseci odlučila je da ipak ode na kontrolu. Mala crna tačka je porasla i znala je da nešto nije u redu. Sve se to desilo jula prošle godine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Život joj se okrenuo naglavačke kada su joj rekli je u prvom stadijumu melanoma. Na svu sreću, problem je uočen u ranoj fazi, a kancer nije još uvek počeo da se širi. U novembru 2020. godine rak je uklonjen.

- Ovo je zdravstveni problem sa kojim ću morati da živim jer može da se vrati. Svaka tri meseca idem na kontrolu i to ću raditi narednih pet godina. Sada je krema za sunčanje obavezna stvar bez obzira na vremenske uslove, bilo sunčano ili ne. Pijem vitamin D i ostale potrebne suplemente. Smatram da ljudi ne obraćaju pažnju na ovakve stvari, a morali bi da se trgnu jer im od toga može zavisiti život. Koža je najveći organ i moramo to ozbiljno da shvatimo. Nikada nisam izgorela, niti bila preterano na Suncu, ali, desilo se šta se desilo - rekla je Moli.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

(Kurir.rs/Mirror)

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track