DEVOJKA (29) MISLILA DA IMA GASOVE I NIJE HTELA KOD DOKTORA: Na kraju je morala, pa saznala da ima TEŠKU BOLEST i ostaje NEPLODNA
Foto: Profimedia

UPOZORILA SVE ŽENE DA PAZE

DEVOJKA (29) MISLILA DA IMA GASOVE I NIJE HTELA KOD DOKTORA: Na kraju je morala, pa saznala da ima TEŠKU BOLEST i ostaje NEPLODNA

Život -

Lien Šilds verovala je da su uzrok njenog bola u stomaku gasovi.

Istina je bila mnogo, mnogo gora. Ova Britanka kaže kako se počela ozbiljno da brine kada je počela da krvari između menstruacija, ali doktori su je umirili rekavši da je to verovatno nuspojava promene kontracepcijskih pilula.

No, nakon što je krvarenje trajalo sedam meseci, konačno je odlučila da napravi detaljnu analizu. Devojka je dobila užasnu vest, a to je da ima rak vrata materice velik sedam centimetara. Nesrećna žena kaže da bi možda i pre otkrila svoju dijagnozu da je otišla na dva PAPA testa, na koja je bila pozvana.

Ona je nakon svega ušla u ranu menopauzu i neće moći da ima decu. Trenutno čeka hoće li se tumor smanjiti nakon hemoterapije, koja je bila toliko iscrpljujuća da je razmišljala i o samoubistvu.

"Žene, jako je važno da ne odlažete PAPA test! Uvek sam mislila da mi to ne treba, da me bolest ne može pogoditi jer sam mlada, a onda kad saznaš tako nešto, gorko požališ što nisi otišao", kaže ona i dodaje da ju je bilo sramota da se skida pred ginekologom.

Leanne je pozvana na prvi PAPA test u 25. godini. Od tada bi žene svake tri godine trebalo da ponove test kako bi proverile događaju li se promene na vratu materice koje bi mogle dovesti do raka.

Devojka se trenutno oporavlja, a ćekaju je CT i magnetna rezonanca, koji će otkriti da li je njeno lečenje uspelo.

tuzna, devojka, doktor, Prozor
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/TheSun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track