00:58

MUŠKARCI PODLOŽNIJI SRČANIM UDARIMA! Nutricionista Milka Raičević otkrila kako to da sprečite, minut dnevno vam može SPASITI ŽIVOT

MUŠKARCI PODLOŽNIJI SRČANIM UDARIMA! Nutricionista Milka Raičević otkrila kako to da sprečite, minut dnevno vam može SPASITI ŽIVOT

Život -

Proleće je idealno vreme da promenimo navike i da se vratimo u top-formu, a uslov za postizanje i očuvanje zdravlja je raznovrsna i izbalansirana ishrana.

O tome da li je sada pravi trenutak za detoksikaciju organizma, ali i za oslobađanje od suvišnih kilograma razgovarali smo sa nutricionistom Milkom Raičević.

Milka Raičević
foto: Kurir televizija

- Prvo moramo da se vratimo sebi i svojim korenima. Srbi počinju dan sa medom, i tako krećemo zdravo u dan. Umesto toga, mi danas dodajemo limunade i đumbir i ostala pomodarstva. Dan moramo da počnemo i završimo sa vodom, to je jako važno za muškarce jer za razliku od žena koje štite hormoni, oni su podložniji srčanim i moždanim udarima. Voda se pije sat vremena pre i posle jela i nikako tokom jela, to je zlatno pravilo. Voda se pije na sobnom temperaturi i gutalj po gutalj. Raznovrsna ishrana je pored toga obavezna i ona ima svoja pravila. - objasnila je Milka Raičević.

Milka Raičević
foto: Kurir televizija

Sa proljećem stiže voće i povrće koje sadrži maksimalne vrijednosti vitamina i mineralnih materija, ali koliko je to ono zapravo zdravo za nas?

- Mi jedemo očima, tako da moramo da poštujemo kad se šta jede. Jagodi sad nije vreme iako je ona iz plastenika, zna se kada se ona jede, tako je za svaki proizvod. Što je najgore, mi ne znamo šta se nalazi u tom voću i povrću. Ono što je problem je što to dajemo našoj deci, ti toksini i nitrati ostavljaju trajne posledice. - rekla je nutricionista Milka.

Kurir.rs/ M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:46

BUREK I PECIVO PUNI ŠEĆERA! Saveti nutricioniste o tome šta NIKAKO ne treba da dajete deci da jedu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track