Najnovije vesti

POLICISTIČNI JAJNICI I INSULINSKA REZISTENCIJA: Tegobe koje muče sve veći broj žena! Evo šta pomaže!
Foto: Profimedia

POLICISTIČNI JAJNICI I INSULINSKA REZISTENCIJA: Tegobe koje muče sve veći broj žena! Evo šta pomaže!

Zdravlje

Kao da jedno oboljenje nije dovoljno samo po sebi, sve su češći slučajevi kada se ove dve tegobe udruže i skuće u jednom organizmu. S obzirom na faktore rizika i simptome koje donose, najčešće pitanje je kako ih pobediti. Iako to nije odgovor koji baš svako želi da čuje, uspeh se krije u samokontroli. Samokontroli ishrane, svakodnevne fizičke aktivnosti i korišćenja određene terapije.

Sindrom policističnih jajnika najčešći je endokrinološko – ginekološki poremećaj kod žena. Pored cisti na jajnicima koje ga karakterišu, javlja se i poremećaj menstrualnog ciklusa, povišen nivo muških hormona i usko je povezan sa neosetljivošću na insulin. Odatle proizilazi insulinska rezistencija, kao i veći rizik za pojavu šećerne bolesti u kasnijoj životnoj dobi.

Uzrok nastanka policističnih jajnika nije u potpunosti otkriven – povezuje se sa genetskom predispozicijom, gojaznošću, povišenim nivoom šećera u krvi… Prvi korak ka rešavanju ovog problema, ili makar preuzimanja kontrole nad njim, jeste promena životnih navika. Počev od promene ishrane i regulisanja telesne težine, do svakodnevne fizičke aktivnosti i korišćenja određenog dijetetskog suplementa koji sadrži mioinozitol (supstancu koja smanjuje nivo insulina u krvi i tako reguliše insulinsku rezistenciju). Upravo takav je preparat Folinomel.

Hangar
foto: Promo

Proizvod je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije (rešenje br. 9051/2016 od 20.05.2016. godine).

Folinomel u sebi sadrži pravu kombinaciju mioinozitola, melatonina, kao i folnu kiselinu, i kao takav se može bezbedno primenjivati kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, kod pacijenata sa hroničnom dispneom, kod pacijenata sa PCOS (sindrom policističnih jajnika), kod pacijenata sa insulinskom rezistencijom, kao i sa problemom mioma. Njegove prednosti su sledeće:

Reguliše menstrualne cikluse

Promoviše ovulaciju

Pospešuje kvalitet jajnih ćelija kao i njihov broj

Smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa u trudnoći

Snižava insulin i glukozu

Snižava holesterol

Snižava upalu

Rešava problem mioma na materici

Rešava problem nervoze kao i prekomerne težine

Smanjuje potrebu za određenim namirnicama

Ukoliko rešite da pobedite ove hormonske tegobe prirodnim putem i poboljšate svoje zdravlje,

Folinomel možete naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

* Dostava je besplatna.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...