LASERSKI KARBONSKI PILING: Da li ste već probali najpopularniji holivudski tretman?
Foto: Shutterstock

LASERSKI KARBONSKI PILING: Da li ste već probali najpopularniji holivudski tretman?

Život -

Ako ste se nekad zapitali kako holivudske zvezde imaju savršen ten na crvenom tepihu, onda treba da znate za njihovu malu tajnu uz pomoć koje postižu tako perfektne rezultate.

Laserski karbonski piling je inovacija na našem tržištu, ali je već neko vreme poznat u Holivudu. Iako kada posto mislite na piling, verovatno mislite i da nije najpametnija ideja raditi ga pred veliki događaj, što sa popularnim „holivudskim pilingom“ to nije slučaj.

Njega možete raditi pre važnih događaja u vašem životu, jer ne izaziva iritacije a otkriva blistav ten. Hajde da još bolje upoznamo ovaj neinvazivni tretman za kožu lica.

Šta je laserski karbonski piling?

Laserski karbonski piling je najnovija bezbolna i brza dermatološka procedura, koja pomaže vašoj koži da vrati blistavost i sjaj, bez oštećenja i perioda oporavka. Namenjen je svima onima koji imaju masnu i kožu sklonu aknama, ali je takođe i koristan za one koji su primetili prve bore i negativne posledice izlaganja suncu na svojoj koži.

Ko radi piling, koliko traje i na šta treba da obratim pažnju?

Tokom ove vrste pilinga dermatolog, koji izvodi ovu proceduru, koristiće karbonski gel i laser sa pulsem u nanosekundama. Ovaj sinergijski tretman čini da koža zablista, bez oštećenja, jer se laserska procedura izvodi samo na površinskim slojevima kože. Kao što smo već pomenuli, procedura se radi vrlo brzo i traje svega pola sata, nakon čega možete nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

Dakle, vrlo lako je možete zakazati i obaviti nakon posla, a već sutra da se vratite svojim uobičajenim poslovnim obavezama.

Kada birate dermatološku ordinaciju u kojoj ćete raditi laserski karbonski piling, imajte na umu da proceduru treba da izvodi obučeni medicinski stručnjak. Zato pažljivo birajte iskusne dermatologe, koji imaju dugogodišnje iskustvo izvođenja ove procedure i potrebne sertifikate.

Kako se radi laserski karbonski piling?

Prvo se kreće sa nanošenjem karbonskog gela, koji je tamne boje i sadrži veliku koncentraciju čestica ugljenika. Ovaj gel će biti na vašem licu oko 10 minuta, dok se u potpunosti ne osuši. Njegova uloga u ovoj proceduri je da veže što više nečistoća i zagađivača iz kože.

Sledeći korak je upotreba nano pusnog lasera, koji dermatolog koristi za razbijanje mikročestica iz gela. Tako će laser uništiti čestice iz uglja, ali i sebum, mrtve ćelije kože, bakterije i sve druge nečistoće sa kože. Toplota lasera ima još jednu funkciju, a to je da pospeši proizvodnju kolagena i elastina, koji će vašoj koži doneti čvrstinu i elastičnost.

Šta raditi pre i posle tretmana?

Posebna priprema nije potrebna, jer smo naglasili već da je ova procedura bezbolna i blaga za kožu. Ipak, ukoliko koristite neku medicinsku kremu, koju vam je prepisao lekar, trebalo bi to da pomenete lekaru pre zakazivanja tretmana.

Sama procedura je bezbolna, brza i ne ostavlja nikakve vidljive tragove na koži. Upravo zbog toga i može da se radi u svim prilikama, kao priprema za važan događaj i stvaranje idealne podloge za nanošenje šminke.

Nega kože nakon tretmana podrazumeva hidrataciju, korišćenje krema za sunčanje sa SPF od najmanje 50 i pauziranje sa korišćenjem retinola na nekoliko dana. Ukoliko osoba ima masnu kožu, treba da nastavi sa korišćenjem preparata protiv akni, kako bi efekti pilinga što duže trajali. A ukoliko je ovaj piling rađen kako bi se umanjila vidljivost bora, dobro je u narednom periodu uzimati kolagen (bilo kroz hranu ili suplemente) kako bi efekti potrajali.

Magičan tretman za vaš poseban dan

Ukoliko imate uskoro neku proslavu i želite da ekspresno izgledate najbolje moguće, ovaj tretman je nešto što morate sebi priuštiti. Oslonite se na stručnost i znanje dermatologa i zakažite vaš holivudski tretman još danas. Healthy glow, koji laserski karbonski piling donosi vašem licu, ne može da se poredi ni sa čim. Jedra, blistava i zdrava koža biće vaš najveći adut na važnom događaju.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track