TROJKOM ZA DVOJKU! Pacijenti sa dijabetesom tip 2 šutiraju trojke sa košarkašima Crvene zvezde! OVA AKCIJA ĆE MNOGIMA ZNAČITI
Foto: Profimedia

KLJUČNE PORUKE

TROJKOM ZA DVOJKU! Pacijenti sa dijabetesom tip 2 šutiraju trojke sa košarkašima Crvene zvezde! OVA AKCIJA ĆE MNOGIMA ZNAČITI

Život -

Važno je istaći da je linija za šutiranje trojke vrlo slična gornjoj granici dobro kontrolisanog šećera (6,75)

Edukativno druženje i takmičenje u šutiranju trojki “Trojkom za dvojku, održaće se sutra, 12. juna u 11 sati na terenima KK Crvena Zvezda, Mali Kalemegdan.

Kako bi podigli svest javnosti o šećernoj bolesti, podstakli osobe sa dijabetesom da se bave fizičkom aktivnošću i uputili apel svim dijabetes pacijentima da zdravim načinom života, preveniraju komplikacije šećerne bolesti, Udruženje pacijenata sa dijabetesom tip 2 “Krug dvojke Srbije” i KK “Crvena zvezda”, Vas pozivaju da prisustvujete košarkaškom događaju “Trojkom za dvojku” i pomognete da ključne poruke stignu do što većeg broja ljudi.

Trojkom za dvojku
foto: Privatna Arhiva

Predstavnici Udruženja pacijenata sa dijabetesom tip 2, zajedno sa poznatim ličnostima i lekarima, takmičiće se u šutiranju trojki protiv košarkaša Crvene zvezde, sa ciljem da promovišu zdrave navike, fizičku aktivnost i prevenciju komplikacija šećerne bolesti. Važno je istaći da je linija za šutiranje trojke vrlo slična gornjoj granici dobro kontrolisanog šećera (6,75).

Pored brojnih pacijenata sa dijabetesom tip 2, akciji „Trojkom za dvojku“ pridružiće se i proslavljeni košarkaši Crvene Zvezde, prvotimci i juniori KK Crvena zvezda, legenda ženske košarke Eleonora Vild Đoković, glumci Milan Bosiljčić, Stevan Piale i Miodrag Dragičević, voditelj Miloš Urošević, pevač Dejan Cukić, novinarke Vesna Dedić i Ana Stamenković, kao i brojni lekari, endokrinolozi.

Zbog savremenog načina života, nezdrave ishrane, stresa, i nedostatka fizičke aktivnosti sve je veći broj pacijenata sa šećernom bolešću. U svetu ih danas ima gotovo 500 miliona, a u Srbiji više od 700.000. Takođe, dosadašnji epidemiološki podaci govore da je gotovo trećina preminulih od korone, imalo dijabetes.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track