RAVAN STOMAK JE SAN SVIH ŽENA: Postoje namirnice koje treba da unosite da nikada ne budete NADUVENI! Višak tečnosti je prošlost
Foto: Profimedia

SAVET

RAVAN STOMAK JE SAN SVIH ŽENA: Postoje namirnice koje treba da unosite da nikada ne budete NADUVENI! Višak tečnosti je prošlost

Život -

Svi ponekad izgubimo kontrolu kada je u pitanju hrana, no pre potencijalnog prejedanja i uživanja u nezdravoj hrani pobrinite se da u kuhinji imate sledeće namirnice kako biste se uspešno rešili nadutosti koja se kasnije može javiti.

Lubenica

Sigurno znate koje je tajno oružje lubenice - ogroman udeo vode od čak 93 posto. Zbog toga je lubenica jako pogodna za vaš želudac, jer dehidracija prisiljava vaš organizam da zadržava vodu. Unosom nekoliko kriški vaše telo biće hidrirano pa ćete se uspešno rešiti vode i štetnih materija iz svog organizma.

voće, lubenica
foto: Shutterstock

Paradajz

Ovo voće (koje izgleda kao povrće) bogato je kalijumom, mineralom koji pomaže telu da smanjiti nivo natrijuma što će smanjiti i nadutost. Možete ih jednostavno narezati, politi s malo maslinovog ulja i začiniti s mrvicom soli i bibera. Dodatna prednost je i likopen, koji pomaže u zaštiti kože protiv štetnog sunčevog zračenja.

kečap, paradajz
foto: Profimedia

Krastavci

Ovo hrskavo povrće takođe ima veliki udeo vode stoga se smatra prirodnim diuretikom koji pomaže izbacivanju viška tekučnosti iz tela. Kao bonus, krastavci sadrže jako malo kalorija, pa tako jedan krastavac sadrži svega 47 kalorija. Možete ih grickati same, ubaciti u smuti ili sami napraviti aromatizovanu vodu s krastavcima i lubenicom.

Peršun

Baš poput krastavaca, ovo začinsko bilje prirodan je diuretik kojim ćete se rešiti viška tečnosti. Takođe, sadrži i vitamin K koji je odličan za zdravlje kostiju te vitamin C koji jača imunološki sistem. Jednostavno ga naseckajte i ubacite u bilo koju salatu i rešite se nadutosti.

peršun
foto: Profimedia

Letnji smuti

Kada koristite prave sastojke, smuti može biti moćan lek protiv nadutosti jer je napunjen raznim namirnicama koje će izravnati stomak. Pokušajte da napravite smuti s ananasom, običnim jogurtom i bananom (možete dodati i malo peršuna). Za početak, ananas je bogat enzimima koji razbijaju proteine u hrani i potiču dobru probavu. Jogurt sadrži probiotike koji su odlični za dobre bakterije u vašim crevima, dok su banane bogate kalijumom koji će vam pomoći da se rešite viška tečnosti iz organizma.

smuti
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr

Bonus video:

01:39

MOŽEŠ DA JEDEŠ DO MILE VOLJE! Aleksandra pravi NAJZDRAVIJE KOLAČe sa NEVEROVATNOM kombinacijom ukusa (KURIR TELEVITZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track