03:09

KOŠARKAŠI I POZNATI NA TERENU U BORBI PROTIV DIJABETESA

KURIR TELEVIZIJA

KOŠARKAŠI I POZNATI NA TERENU U BORBI PROTIV DIJABETESA: Sjajnim rezultatima do apela da se vodi računa o svom zdravlju!

Život -

Udruženje pacijenata sa dijabetesom tip 2 “Krug dvojke Srbije” i košarkaški klub “Crvena zvezda”, organizovali su košarkaški događaj “Trojkom za dvojku”, kako bi podigli svest javnosti o šećernoj bolesti, podstakli osobe sa dijabetesom da se bave fizičkom aktivnošću i uputili apel svim pacijentima sa dijabetesom da zdravim načinom života preveniraju komplikacije šećerne bolesti.

Dijabetes, Košarka
foto: Kurir Televizija

Košarkaši i poznate ličnosti odmerili su snage na terenu s ciljem da promovišu zdrave navike i fizičku aktivnost

- Ljudi moraju da osveste malo problem sa dijabetesom, da ne čekaju da im se dogodi nego da pokušaju da preduprede to zdravim životom, sportom, ishranom i da povedu računa o sebi - rekao je glumac Stevan Piale.

Dijabetes, Košarka
foto: Kurir Televizija

Glumac Milan Bosiljčić ostao je bez dragog prijatelja koji se borio sa dijabetesom, što je bio dodatan podstrek da se priključi ovoj akciji.

- Danas sve više mlade dece ide ka tome da se oslobodi fizičkog vaspitanja u školi i da presedi čas fizičkog vaspitanja. Tu imamo često i gojaznost kao temu koja se pominje i to su neke stvari na koje moramo da obratimo pažnju, jer one izazivaju dijabetes i druge bolesti sa kojima se suočavamo, tako da apsolutno ovakve organizacije treba podržati - rekao je Bosiljčić.

Dijabetes, Košarka
foto: Kurir Televizija

Predsednik udruženje "Krug dvojke Srbije" Đorđe Branković saznao je da boluje od dijabetesa tip 2 kada je imao 35 godina.

Dijabetes, Košarka
foto: Kurir Televizija

- Prvi simptomi koji se javljaju nkod svakog obolelog je često mokrenje, umor, loš sam, gubitak energije, i na kraju suvoće u ustima - rekao je Branković.

Dijabetes, Košarka
foto: Kurir Televizija

Đorđe danas bolest drži pod kontrolom, a ovakvim događajima pokušava se trudi da zajedno sa ostalim članovima udruženja da ukaže koliko je bitna fizička aktivnost za kontrolu šećera koji su oboleli od dijabetesa tip 2, ali i prevencija da do toga ne dođe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:30

Problemi sa kojima se susreću dijabetičari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track