Recept za zdraviju i vitku liniju: Evo kako da na jednostavan način unesete boje prirode u vaš tanjir
Foto: Promo

Recept za zdraviju i vitku liniju: Evo kako da na jednostavan način unesete boje prirode u vaš tanjir

Život -

Kada je pravo vreme da započnete dijetu i da se hranite zdravije, od ponedeljka ili pred dolazak leta? Sledeća dilema je, obično, kako treba da izgleda jedan takav jelovnik. Većina stručnjaka reći će vam jednu stvar – dijete više nisu u modi, već je tajna u zdravim organskim namirnicama uz pomoć kojih unosimo manje štetnih supstanci u naš organizam. Uz to, bilo da slušate preporuke nutricioniste, trenera, ili se informišete na internetu, odgovor je uvek isti – unesite boje prirode u vaš tanjir, a nekih se jednostavno klonite.

Bela – boja koju treba izbegavati

Modni kreatori će vam reći da bela nije boja, a nutricionisti da ona baš nije prijatelj vašeg organizma. Glavni krivci za to su beli šećer, so i belo brašno. Ostale bele namirnice treba unositi vodeći računa o procentima masti. Zdravija alternativa je organsko mleko poput dmBio dugotrajnog alpskog organskog mleka sa 1,5 odsto masti. Ono je idealno za samostalno konzumiranje, sa kakaom, muslijem ili za kuvanje. Ovaj mlečni proizvod možete da pronađete u dm drogerijama po ceni od 99 dinara, koja je u rangu prosečne cene mleka iz konvencionalne proizvodnje.

DM
foto: Promo

Takođe, sinonim za belo brašno su hleb i testenina, pa ako ne možete da zamislite obrok bez ovih namirnica, okrenite se njihovim alternativama koje možete da jedete bez griže savesti. Beli hleb zamenite dmBio visokoproteinskim hlebom čiji je glavni sastojak soja. Ova specijalna vrsta hleba sadrži 3,2 puta veći sadržaj proteina i 69 odsto manje ugljenih hidrata u odnosu na ražani hleb. Kada je reč o testenini, u dm drogerijama vas čeka širok asortiman organskih špageta i makarona, poput dmBio špageta sa grizom od durum pšenice i dmBio integralne testenine Farfalle koja se pravi od integralnog griza durum pšenice.

Boje duge – dobar put do zdravlja!

Povrće treba da bude sastavni deo svakog obroka, bilo da ga koristite sveže kao salatu, bilo da ulazi u sastav vaših kuvanih jela. Ukoliko niste stigli do pijace ili najbližeg marketa, dobro je da u svom frižideru uvek imate gotovu salatu u teglicama, kao što je, na primer, dmBio pasterizovana cvekla u kriškama. Za pripremu brzih i slasnih preliva i dresinga možete da se poigrate dmBio pireom od paradajza ili, pak, dmBio pasterizovanim komadima paradajza - pelat Natur, a ukoliko niste raspoloženi za kuvanje, izaberite neko od dmBio gotovih jela.

DM
foto: Promo

Kada je reč o voću, važno je da se ne jede uveče, budući da organizam ne stiže da potroši unete šećere. Voće je idealno jesti za užinu između obroka, a može da bude idealno za podizanje energije ujutru. Ako volite slatki doručak, poslastica koju obavezno treba da probate je dmBio voćni namaz od kajsije na bazi 55 odsto kajsije i smeđeg šećera šećerne trske.

Smoothie – voće u flašici

Sigurno ćete da se složite sa činjenicom da je podjednako važno i šta se pije tokom dana. Sa vodom i čajevima nećete da pogrešite, ali ni sa ceđenim sokovima koje sami napravite. U nedostatku vremena, za piće ili obrok birajte smoothie koji sadrži obilje voća. Tako na primer dmBio voćni sok od više vrsta voća sa kokosovom vodom sadrži kašu jabuke, sok belog grožđa, sok ananasa, kašu banane, kašu peruanske jagode, kao i sok limuna. Tu je i dmBio smoothie na bazi jabuke, cveta zove, aronije i malina.

DM
foto: Promo

Poigrajte se bojama, budite maštoviti i unesite u vaš organizam neophodne vitamine i minerale, a to je najlakše uz voće, povrće i organske namirnice. Uz to, ne zaboravite da organska hrana, zbog strogo kontrolisanog načina proizvodnje, ne sadrži konzervanse, veštačke boje i arome, a sastoji se od više vitamina, minerala, gvožđa, magnezijuma i drugih korisnih supstanci.

Brojne namaze, začine, testenine, musli, gotova jela i više od 300 proizvoda organskog porekla potražite u dm drogerijama pok okriljem privatne robne marke dmBio, koja će da postane vaš saveznik za zdraviji život i imunitet.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track