MEDICINSKA SESTRA PRELEŽALA DELTU, A SAD JE ZARAŽENA OMIKRONOM: Sara uporedila SIMPTOME, pa otkrila jednu važnu stvar!
Foto: Shutterstock

korona virus

MEDICINSKA SESTRA PRELEŽALA DELTU, A SAD JE ZARAŽENA OMIKRONOM: Sara uporedila SIMPTOME, pa otkrila jednu važnu stvar!

Život -

Sara Kroker (25) je medicinska sestra iz Australija, koja se prvi put zarazila kovidom-19 u martu 2020. godine, kada je avionom putovala iz Londona u Australiju. Kada je došla kući, izolovala se na 17 dana u kući svoje majke, sve dok nije počela da dobija negativne rezultate na testovima.

zaštitno odelo, medicinska sestra
foto: Profimedia

Ova medicinska sestra je prošle nedelje drugi put zaražena kovidom, nakon što je virus prvo potvrđen kod jedne od njenih cimerki, piše Nzherald.

Sara je obavestila sve na poslu i izolovala se, a kasnije je utvrđeno da i ona ima virus, najverovatnije omikron varijantu.

U poređenju sa prvom infekcijom 2020. godine, kaže da je tada bolest uključivala "velike probleme sa disanjem i užasan umor". "Ponekad nisam imala snage ni da ustanem da se istuširam", priseća se.

Sara inače redovno trenira, trči i pripremala se za polumaraton kada se pre dve godine razbolela, a nakon toga je razvila i simptome dugog kovida.

prehlada
foto: Profimedia

"Dugo mi je trebalo da se vratim trčanju – čak je i penjanje uz stepenice ili uzbrdo bilo veoma teško. Sada je mnogo bolje, ali ima dana kada sam umorna. Ranije se to dešavalo na svakih četiri-pet nedelja, a sada svakih nekoliko meseci".

Medicinska sestra kaže da se njeni simptomi sada znatno razlikuju u odnosu na prvi put kada je imala koronu. Sada je, kaže, "prilično umorna", ali simptomi su sličniji prehladi – zapušen nos, bol u grlju i kašalj.

"Prošli put nije bilo kašlja. Ne znam da li je omikron manje agresivan ili je razlika u tome što sada imamo vakcine. Ja sam primila tri doze i ovog puta mnogo lakše prolazim. Vakcina je uradila svoj posao u smislu da je umanjila ozbiljnost bolesti", poručuje Sara.

Kurir.rs/S.M./Nzherald

Bonus video:

07:08

Profesor otkriva u kojoj su vezi tromboza i korona: SRCE JE U VELIKOJ OPASNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track